3 °C

 
 
7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

2/2021.(I.22.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 22-én rendeletet alkotott AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KÖRZETEIRŐL szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Tájékoztató az állatvédelmi hatósági jogkörök gyakorlásáról

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján az állatvédelmi törvényben foglaltak tekintetében a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, Megyei Kormányhivatal, a Járási Hivatal, valamint a települési jegyző a kijelölt állatvédelmi hatóság.

Bővebben


Pályázati felhívás nyugdíjas szervezeteknek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.03.31. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös képviselő-testülete pályázatot hirdet a városban működő nyugdíjas szervezetek működésének és programjainak támogatására.

   

  Pályázat benyújtására a Városban működő időseket tömörítő, érdekeit képviselő, jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetek (alapítványok, egyesületek), az időseket tömörítő, érdekeit képviselő - a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény rendelkezései alapján - egyháznak minősülő jogi személyek, továbbá valamely befogadó jogi szervezet keretében működő nyugdíjas klubok, időskorúak közösségei jogosultak.

  Pályázatot nyújthatnak be továbbá az időseket ellátó, gyöngyösi székhelyű intézmények is, amennyiben a pályázat célja szerinti tevékenységet végeznek. Az intézmények nem pályázhatnak működési költségeik (rezsiköltség stb.) támogatására!

  A pályázat célja az időskorúak igényeinek megfelelő kulturális, szabadidős tevékenység támogatása mellett a nyugdíjas szervezeteknek nyújtott segítség abban is, hogy olyan tevékenységeket is végezhessenek, amelyeken keresztül a tagokat érintő fontos információkhoz való hozzájutás, a tájékozódás lehetőségét biztosítják, illetve lehetővé teszik az időskorúak számára közös érdekeik megvitatását.

  Személyi juttatásokra (kivéve a meghívott előadók, közreműködők részére fizetett díjazást) a támogatás nem ítélhető meg.

  A Képviselő-testület az alábbi célok megvalósítását támogatja:

  a) az idős emberek élethelyzetét, életminőségét javító programokat (pl. kulturális-, művészeti-, szabadidős-, és sport területen),

  b) az aktív időskor fenntartását célzó programokat,

  c) a nyugdíjas közösségek, egyesületek, szervezetek működésének elősegítését (rezsiköltségek, internet-, telefonhasználat díja, ingatlan bérleti díj)

  d) nyugdíjas szervezetek közötti kapcsolattartást, és ezek megvalósítását biztosító kezdeményezéseket,

  e) az idősek közösségi kapcsolattartásának segítését, a generáción belüli szolidaritás erősítését,

  f) a nyugdíjas közösségek közösségteremtő tevékenységét,

  g) az idős korosztályt érintő (pl.: egészségügyi tárgyú) ismeretterjesztő előadások szervezését,

  h) idős személyek ellátásával foglalkozó szervezetek, intézmények szakembereinek képzését, továbbképzését és szakmai fórumok rendezését.

  Pályázni kizárólag „Pályázati adatlapon” lehet, amely beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Irodáján, illetve a www.gyongyos.hu honlapról letölthető.

  PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE ÉS HELYE: 2015. április 15.

  Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal

  Jegyzői Iroda

  Gyöngyös, Fő tér 13. Tel.: 37/510-318

  A pályázatok elbírálásáról a Képviselő-testület dönt. A döntés várható időpontja 2015. április 30.

  Az elbírálás eredményéről valamennyi pályázó írásban értesül.

  Az elbírálásnál előnyben részesülnek a pályázati cél megvalósításához önrésszel rendelkező szervezetek.

  Kizárja magát a pályázatból az a szervezet, amely az előző évben bármely célra kapott önkormányzati támogatással nem számolt el. Az elnyert támogatás 2015. december 31-ig használható fel. Az elszámolás határideje 2016. január 31.

  Pályázattal kapcsolatos információ kérhető:

  Jávorszkiné Gubancsik Gréta bizottsági koordinátornál, a javorszkine@hivatal.gyongyos.hu címen, illetve a 37/510-318 telefonszámon.


  Közösségi funkciók