3 °C

 
 
Szünetel az ügyfélfogadás a hivatalban

Igazgatási szünetet tart a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal december 23-a és 31-e között. Ezen időszakban a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

Ezt a számot hívja, ha hajléktalant lát az utcán

Gyöngyösön senkinek sem kell az utcán élnie, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) által működtetett Hajléktalanok Gondozóházában nappali melegedő, éjjeli menedékhely és átmeneti szállás várja a fedél nélkül élőket, és szociális munkások utcai jelenlétével segítenek a lakhatási krízisben élőkön. Ha az utcán hajléktalan személyt látunk, akkor segítünk igazán, ha minden esetben megbizonyosodunk róla, hogy milyen veszélyhelyzet áll fenn.

Korlenyomat - ajándéknak is kitűnő

Ünnepélyes keretek között bemutatták a Gyöngyösi Kalendárium 2020 kiadványt.

Közös hang

A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány és a Hétszínvirág Napközi Otthon jótékonysági gálaestet szervezett az intézmény fennállásának 30. évfordulója alkalmából.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenA Föld Órája - Gyöngyösön is

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.03.26. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2015-03-26 18:11
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös is csatlakozik az erőforrások túlfogyasztásának veszélyeire figyelmeztető akcióhoz. Szombaton este lekapcsolják a fényeket a városban.

   
   

  A Föld Órája akció 2007-ben indult hódító útjára Sydneyből, amikor is 2,2 millió háztartás és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyt egy órára. Egy évvel később az esemény már globális mozgalommá vált, melynek célja, hogy felhívja az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra, a felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való munkálkodásra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este (is) világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást, és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

   

  Idén március 28-án kerül sor a szimbolikus, közös villanyoltásra. Gyöngyös városa – immár hagyományosan - csatlakozott a mozgalomhoz, 2015. március 28-án 2030 és 2130 óra között kialszik a Fő tér dísz- és közvilágítása, a Szent Bertalan templom, a Zeneiskola, a Szent Korona Ház, valamint a Barátok tere díszvilágítása.

  A világ legnagyobb önkéntes akciójának hazai főszervezője a WWF Magyarország, az akció támogatását jelző regisztrációra a http://foldoraja.hu oldalon van lehetőség. Az indokolatlan energiafogyasztásra azonban ne csak egy órára figyeljünk, a Föld Órája lényege, hogy mind-annyian tegyünk bolygónk megőrzéséért. Az ökológiai lábnyomunk csökkentése mindannyi-unk feladata, és az apró, hétköznapi figyelmességekért is hálás lesz a Föld.

  dr. Szemes Paula
  Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság


  Közösségi funkciók