3 °C

 
 
6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

2/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

BővebbenPályázati felhívás helyi védelem alá helyezett értékek felújításának támogatására

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.03.19. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Város Képviselő-testületének Településfejlesztési, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottsága 2015. évre pályázatot hirdet a helyi védelem alá eső épületek felújításának, a természeti területek és emlékek kezelésének, védelmének támogatására.

   

  Pályázni kizárólag „Pályázati adatlapon” lehet, amely beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságán, illetve a www.gyongyos.hu honlapról letölthető.

  Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

  A támogatás mértéke nem haladhatja meg a teljes kivitelezési költség 30%-át, illetve lakóingatlan, közhasznú, kiemelten közhasznú szervezetek, valamint egyházak tulajdonában lévő, alaptevékenységüket szolgáló ingatlan esetében 50%-át.

  A helyi védelem alá eső épületek, természeti területek és emlékek listáját, a védelem módjának részletes előírásait, továbbá a pályázattal kapcsolatos egyéb tudnivalókat az épített és a természeti környezet helyi védelméről szóló 13/2012. (III.30.) önkormányzati rendelet tartalmazza.

  Támogatás adható:

 • városképi jelentőségű, védetté nyilvánított, felújításra,
 • korszerűsítésre szoruló épületre, építményre vagy annak részére,
 • természeti értékek gondozására, kezelésére;
 • sírok, síremlékek felújítására;
 • tárgyév szeptember 30-át követően, a fentiek szerint benyújtott pályázatok elbírálása után a költségvetési keret fennmaradó részéből az országos védelem alatt álló, felújításra, korszerűsítésre szoruló műemlék épületre, építményre vagy annak részére
 • Az elbírálásnál előnyben részesül:

 • lakás céljára szolgáló, zártsorú épületek esetében védelemre érdemes főhomlokzat felújítása;
 • a város védett területén fekvő pince, illetve borház felújítása (pl. homlokzati megjelenés, homlokzati nyílászárók);
 • nagy közönségforgalmat bonyolító épületek esetében (pl. kereskedelmi, szolgáltató épület stb.) védelemre érdemes homlokzat felújítása, belső terek rehabilitációját igénylő, de az eredeti állapotot tükröző rekonstrukciója.
 • PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: folyamatos, 2015. szeptember 30-ig.

  HELYE:

 • Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal
  Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatósága
  3200 Gyöngyös, Fő tér 13. Tel.: 37/510-339; 37/510-314
 • A pályázatok elbírálásáról a Településfejlesztési, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottság dönt. Az elbírálás eredményéről a pályázó írásban értesül.

  Pályázattal kapcsolatos információ kérhető: Kiss Tiborné igazgató helyettes (Telefon: 37/510-314; e-mail: epitesz@hivatal.gyongyos.hu;).

  Gyöngyös Város Képviselő-testületének Településfejlesztési, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottsága


  Közösségi funkciók