3 °C

 
 
Szünetel az ügyfélfogadás a hivatalban

Igazgatási szünetet tart a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal december 23-a és 31-e között. Ezen időszakban a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

Ezt a számot hívja, ha hajléktalant lát az utcán

Gyöngyösön senkinek sem kell az utcán élnie, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) által működtetett Hajléktalanok Gondozóházában nappali melegedő, éjjeli menedékhely és átmeneti szállás várja a fedél nélkül élőket, és szociális munkások utcai jelenlétével segítenek a lakhatási krízisben élőkön. Ha az utcán hajléktalan személyt látunk, akkor segítünk igazán, ha minden esetben megbizonyosodunk róla, hogy milyen veszélyhelyzet áll fenn.

Korlenyomat - ajándéknak is kitűnő

Ünnepélyes keretek között bemutatták a Gyöngyösi Kalendárium 2020 kiadványt.

Közös hang

A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány és a Hétszínvirág Napközi Otthon jótékonysági gálaestet szervezett az intézmény fennállásának 30. évfordulója alkalmából.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenPályázati felhívás helyi védelem alá helyezett értékek felújításának támogatására

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.03.19. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Város Képviselő-testületének Településfejlesztési, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottsága 2015. évre pályázatot hirdet a helyi védelem alá eső épületek felújításának, a természeti területek és emlékek kezelésének, védelmének támogatására.

   

  Pályázni kizárólag „Pályázati adatlapon” lehet, amely beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságán, illetve a www.gyongyos.hu honlapról letölthető.

  Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

  A támogatás mértéke nem haladhatja meg a teljes kivitelezési költség 30%-át, illetve lakóingatlan, közhasznú, kiemelten közhasznú szervezetek, valamint egyházak tulajdonában lévő, alaptevékenységüket szolgáló ingatlan esetében 50%-át.

  A helyi védelem alá eső épületek, természeti területek és emlékek listáját, a védelem módjának részletes előírásait, továbbá a pályázattal kapcsolatos egyéb tudnivalókat az épített és a természeti környezet helyi védelméről szóló 13/2012. (III.30.) önkormányzati rendelet tartalmazza.

  Támogatás adható:

 • városképi jelentőségű, védetté nyilvánított, felújításra,
 • korszerűsítésre szoruló épületre, építményre vagy annak részére,
 • természeti értékek gondozására, kezelésére;
 • sírok, síremlékek felújítására;
 • tárgyév szeptember 30-át követően, a fentiek szerint benyújtott pályázatok elbírálása után a költségvetési keret fennmaradó részéből az országos védelem alatt álló, felújításra, korszerűsítésre szoruló műemlék épületre, építményre vagy annak részére
 • Az elbírálásnál előnyben részesül:

 • lakás céljára szolgáló, zártsorú épületek esetében védelemre érdemes főhomlokzat felújítása;
 • a város védett területén fekvő pince, illetve borház felújítása (pl. homlokzati megjelenés, homlokzati nyílászárók);
 • nagy közönségforgalmat bonyolító épületek esetében (pl. kereskedelmi, szolgáltató épület stb.) védelemre érdemes homlokzat felújítása, belső terek rehabilitációját igénylő, de az eredeti állapotot tükröző rekonstrukciója.
 • PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: folyamatos, 2015. szeptember 30-ig.

  HELYE:

 • Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal
  Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatósága
  3200 Gyöngyös, Fő tér 13. Tel.: 37/510-339; 37/510-314
 • A pályázatok elbírálásáról a Településfejlesztési, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottság dönt. Az elbírálás eredményéről a pályázó írásban értesül.

  Pályázattal kapcsolatos információ kérhető: Kiss Tiborné igazgató helyettes (Telefon: 37/510-314; e-mail: epitesz@hivatal.gyongyos.hu;).

  Gyöngyös Város Képviselő-testületének Településfejlesztési, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottsága


  Közösségi funkciók