3 °C

 
 
Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Permeteznek

A gesztenye- és platánfák permetezését végzik Gyöngyösön augusztus 16-a és 18-a között.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. augusztus 22-én, csütörtökön, eső esetén augusztus 23-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Két új játszóvár épült a városban

Gyöngyös önkormányzata a város idei költségvetéséből jelentős összeget fordít a játszóterek felújítására. Legutóbb két játszóvárat is birtokba vehettek a gyerekek.

Megújult a városi könyvtár

Több mint 4 millió forintból újult meg a Vachott Sándor Városi Könyvtár polcrendszere, valamint a kölcsönzői és olvasói terek padlóburkolata.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Pályázati felhívás helyi védelem alá helyezett értékek felújításának támogatására

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.03.19. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Város Képviselő-testületének Településfejlesztési, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottsága 2015. évre pályázatot hirdet a helyi védelem alá eső épületek felújításának, a természeti területek és emlékek kezelésének, védelmének támogatására.

   

  Pályázni kizárólag „Pályázati adatlapon” lehet, amely beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságán, illetve a www.gyongyos.hu honlapról letölthető.

  Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

  A támogatás mértéke nem haladhatja meg a teljes kivitelezési költség 30%-át, illetve lakóingatlan, közhasznú, kiemelten közhasznú szervezetek, valamint egyházak tulajdonában lévő, alaptevékenységüket szolgáló ingatlan esetében 50%-át.

  A helyi védelem alá eső épületek, természeti területek és emlékek listáját, a védelem módjának részletes előírásait, továbbá a pályázattal kapcsolatos egyéb tudnivalókat az épített és a természeti környezet helyi védelméről szóló 13/2012. (III.30.) önkormányzati rendelet tartalmazza.

  Támogatás adható:

 • városképi jelentőségű, védetté nyilvánított, felújításra,
 • korszerűsítésre szoruló épületre, építményre vagy annak részére,
 • természeti értékek gondozására, kezelésére;
 • sírok, síremlékek felújítására;
 • tárgyév szeptember 30-át követően, a fentiek szerint benyújtott pályázatok elbírálása után a költségvetési keret fennmaradó részéből az országos védelem alatt álló, felújításra, korszerűsítésre szoruló műemlék épületre, építményre vagy annak részére
 • Az elbírálásnál előnyben részesül:

 • lakás céljára szolgáló, zártsorú épületek esetében védelemre érdemes főhomlokzat felújítása;
 • a város védett területén fekvő pince, illetve borház felújítása (pl. homlokzati megjelenés, homlokzati nyílászárók);
 • nagy közönségforgalmat bonyolító épületek esetében (pl. kereskedelmi, szolgáltató épület stb.) védelemre érdemes homlokzat felújítása, belső terek rehabilitációját igénylő, de az eredeti állapotot tükröző rekonstrukciója.
 • PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: folyamatos, 2015. szeptember 30-ig.

  HELYE:

 • Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal
  Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatósága
  3200 Gyöngyös, Fő tér 13. Tel.: 37/510-339; 37/510-314
 • A pályázatok elbírálásáról a Településfejlesztési, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottság dönt. Az elbírálás eredményéről a pályázó írásban értesül.

  Pályázattal kapcsolatos információ kérhető: Kiss Tiborné igazgató helyettes (Telefon: 37/510-314; e-mail: epitesz@hivatal.gyongyos.hu;).

  Gyöngyös Város Képviselő-testületének Településfejlesztési, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottsága


  Közösségi funkciók