3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenEgészségügyi kerekasztal

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.03.10. kedd
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A gyöngyösi Egészségügyi Kerekasztal feladata a város egészségügyi koncepciójának és cselekvési programjának megalkotása.

 

Újjáalakult az egészségügyi kerekasztal Gyöngyösön, az ülésen megtárgyalták a város egészségfejlesztési programjának tervezetét - számolt be a Gyöngyösi TV. A szakmai és civil szervezetek bevonásával működő fórum szerepe, hogy a szűrőprogramokat és a megelőzést szem előtt tartva tegyen javaslatot a képviselő-testületnek.

A fórumon szóba került a gyöngyösi kórház ügye is, Assani Omár orvosigazgató kétségeinek adott hangot a jövőt illetően, mondván: az ellátási területek átszervezésétől tart, ami szerinte veszélyeztetheti a gyöngyösi egészségügyi intézmény működését.

Hiesz György polgármester azt hangsúlyozta, hogy az itt élők nem láthatják kárát az átalakításnak, Tatár László alpolgármester, a kerekasztal alelnöke pedig arról beszélt, hogy korai még az esélyek latolgatása az ügy mostani szakaszában. Abban viszont egyetértett, hogy a kórháznak szerepelnie kell abban a struktúrában, amely a járó- és fekvőbeteg-ellátást biztosítja a városnak.

Az alelnök a kerekasztal figyelmébe ajánlotta a Mátrai Móka Játszóházat, mondván, az óvodás és tartáshibás gyerekek mozgáskultúrájának fejlesztése érdekében tanácsos lenne az önkormányzatnak együttműködni a játszóházzal.

Az alelnök az Európai Uniós forrásból megvalósuló, március 7-én indult országos egészségkommunikációs felmérésre is felhívta a figyelmet, melyben Gyöngyös is részt vesz, s az eredményeit beépítik majd Gyöngyös egészségügyi koncepciójába.


Közösségi funkciók