3 °C

 
 
6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

2/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

BővebbenEgészségkommunikációs felmérés Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.03.06. péntek
 
Utoljára módosítva: 2015-03-06 13:39
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Felmérés elsődleges célja, hogy a felmérés eredményei alapján az egészségügy többet tudjon tenni annak érdekében, hogy Magyarországon egyre többen éljenek egészségesen.

   

  2015 tavaszán, – az Országos Egészségfejlesztési Intézet szervezésében – Magyarországon először kerül sor a nemzetközi szinten is innovatívnak számító Egészségkommunikációs Felmérésre, ami a lakosság egészségére és az egészséggel kapcsolatos ismereteire, attitűdjére, valamint médiafogyasztási szokásaira vonatkozik.

  A Felmérés elsődleges célja, hogy a felmérés eredményei alapján az egészségügy többet tudjon tenni annak érdekében, hogy Magyarországon egyre többen éljenek egészségesen. A felmérés további célkitűzése, hogy felmérje a lakosság kommunikációs és információszerző szokásait, amely elengedhetetlen a kultúra megváltoztatásához szükséges hatékony kommunikáció szempontjából.

  Az európai uniós forrásból megvalósuló Egészségkommunikációs Felmérés azt is vizsgálja, hogy a különböző helyen és helyzetben élő lakosoknak mit és hogyan érdemes kommunikálni ahhoz, hogy minél többet tegyenek saját maguk, a mások egészségéért és az egészséges életmódot támogató környezetért.

  Az országos szintű reprezentatív felmérés kérdéseire 10 ezer felnőtt lakos az otthonában, mintegy 12 ezer tanuló pedig az iskolájában válaszol.

  A felnőtt felmérésbe bekerült személyek egy felkérő levelet kapnak névre szólóan az Országos Egészségfejlesztési Intézettől.

  Az iskolás felmérésbe bekerült tanulók az osztályfőnöküktől kapnak egy levelet és egy beleegyező nyilatkozatot, amely a szülőknek szól, hogy tájékoztassa őket, majd engedélyezzék gyermekük részvételét a kérdőív kitöltésében.

  A felmérésbe bekerült iskolák és felnőtt személyek minden esetben külön tájékoztatásban és felkérésben részesülnek a kérdezés megkezdése előtt. Az Országos Egészségfejlesztési Intézet biztosítja, hogy a kérdésekre adott válaszok alapján senki nem lesz beazonosítható, minden információt titkosan, a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezelnek.

  Tekintettel arra, hogy az Egészségkommunikációs Felmérésben Gyöngyös Város is részt vesz, arra kérjük a Felmérésben érintett lakosokat és iskolai vezetőket, hogy aktív közreműködésükkel járuljanak hozzá a Felmérés sikeréhez. Köszönjük!

  Forrás: http://egeszseg.hu/web/ekf


  Közösségi funkciók