3 °C

 
 
Átvették megbízóleveleiket a képviselők és a polgármester

A városháza dísztermében hétfőn átvették megbízóleveleiket a választás nyertesei.

Új gépjárművel a fogyatékosok esélyegyenlőségéért

Új járművet szerzett be Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek szállítását végző támogató szolgálat számára.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. október 17-én, csütörtökön, eső esetén október 18-án, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Érseki áldás az új toronysisakokra

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Dr. Ternyák Csaba egri érsek a Szent Bertalan-templom új toronysisakjait hétfő délután.

A szavaztok mintegy 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe.

Bővebben
31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

28/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Tájékoztató a kommunális adó kapcsán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.03.05. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2015-03-05 16:32
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A városháza illetékes igazgatósága pontosítja a lakosságnak kiküldött értesítőket a mentességekre vonatkozóan.

   

  Az alábbiakban Kovács Róbert, a Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóság igazgatójának tájékoztató levele olvasható.

  Tisztelt Adózó!

  A napokban kapta meg, vagy fogja megkapni azt az értesítést, esetenként határozatot, amelyben tájékoztatjuk Önt a március 15-éig esedékes magánszemélyek kommunális adója fizetési kötelezettségéről. Jelen levelünkben szeretnénk pontosítani, és részben megváltoztatni az előző felhívásban foglaltakat.

  Mint arról már tájékoztattuk Önt a Képviselő-testület 2015. január 1-től két új mentességi kört állapított meg a magánszemélyek kommunális adója vonatkozásában. A döntés értelmében mentessé vált a 70. életévét 2015. január 1-én betöltött magánszemély lakástulajdona, lakásbérleménye, illetve mentességet élvez az a lakás, amelyik nem rendelkezik közvetlen a szennyvízhálózatra való gravítációs rákötési lehetőséggel.

  A korábbi értesítőt minden állampolgár megkapta, mely mellé a 70. évet betöltött magánszemélyek részére a mentességről szóló, azaz „0” Ft fizetési kötelezettséget tartalmazó határozatot is csatoltunk. Ebben az esetben csekket nem küldtünk. Fontos hangsúlyozni, hogy fizetési kötelezettsége csak abban az esetben van, ha az értesítőnek a magánszemélyek kommunális adójára vonatkozó rész „előző évi hátralék” vagy „folyó évi adókötelezettség” során pozitív értéket talál.

  Csekket az értesítés mellé csak akkor mellékeltünk, ha az érintett személynek lakáson kívül más kommunális adófizetési kötelezettséggel terhelt ingatlana, például üzlete, tárolója, műhelye, üdülője, vagy korábbi évről áthozott, meg nem fizetett hátraléka van. Amennyiben Ön az értesítője mellet mégis talál csekket, és már betöltötte a 70. életévét, és nincs a lakáson kívül más tulajdona, vagy hátraléka, úgy a befizetés előtt kérem szíveskedjen adóhatóságunkat személyesen, vagy telefonon megkeresni, hogy az esetet tisztázni tudjuk.

  A szennyvízhálózatra rákötni nem tudó tulajdonosok ne fizessék be a kommunális adót, függetlenül attól, hogy az értesítőben erről tájékoztattuk Önt. Ebben az esetben szíveskedjenek 2015. március 31-ig az adóhatóság felé a hátoldalon lévő* nyilatkozat beküldésével jelezni, hogy Ön nem tud rákötni a szennyvízhálózatra. A nyilatkozatban foglaltakat szakemberek megvizsgálják, s amennyiben az megfelel a mentességi feltételeknek, úgy erről határozatban fogjuk Önt értesíteni, és az adófizetés alól mentesíteni. Amennyiben az Ön által leírtak nem felelnek meg a mentességi követelményeknek, akkor erről írásban tájékoztatjuk Önt, előírva abban a fizetési kötelezettség teljesítését.

  Tájékoztatom, hogy a két mentesség kapcsán a kommunális adó esetleges késedelmes megfizetését az adóhatóság nem fogja szankcionálni.

  Bízom benne, hogy levelünkkel sikerült a korábbi értesítésben pontatlanul megfogalmazott, illetve a Képviselő-testület döntésétől eltérően értelmezett helyzetet megnyugtató módon rendezni. Az esetlegesen okozott kellemetlenségért elnézését kérem!

  Ha a továbbiakban bármilyen adófizetéssel kapcsolatos kérdése merül fel, forduljon hozzánk bizalommal, segítünk!

  Kovács Róbert
  pénzügyi és költségvetési igazgató

   

   

   

  *A nyilatkozat letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül


  Közösségi funkciók