3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenHangulatos, otthonos a város

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.09.29. szombat
 
Utoljára módosítva: 0000-00-00 00:00
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Csaknem száz évvel ezelőtt volt utoljára olyan horderejű felújítás Gyöngyösön, mint amilyet az elmúlt két évben végeztek el a városban.

 
 
Mindvégig kézben tartották a beruházást. Bár tavaly még az adósságrendezés fenyegetett, sikeresen befejeződött a belváros rehabilitációja
Fotó: Suha Péter

Az elmúlt két évben hónapról hónapra újult meg Gyöngyös belvárosa. Ez alatt az idő alatt húsz helyszínen zajlottak beruházások, melyek összértéke meghaladja az egymilliárd forintot.

 

A funkcióbővítő városrehabilitáció ünnepélyes zárásán dr. Réthy Béla alpolgármester elmondta: a projekt egy igen nehéz időszakban zajlott, hiszen tavaly még az adósságrendezés réme fenyegette a várost, ám ettől függetlenül hittek abban, hogy sikeresen zárják majd a történetet.

– Komoly háttérmunkába kezdtünk, hogy a műszaki tartalmakat átdolgozzuk. Most láthatjuk, hogy megérte, hiszen hatalmas sikert értünk el. A munkálatokat időre és az előre meghatározott költségkeret betartásával sikerült elvégezni – hangsúlyozta az alpolgármester.

A projekt leglátványosabb elemei közé tartozik a megújult zeneiskola barokk, illetve a városháza szecessziós épülete, több Fő téri ingatlan és azok belső udvara, a belvárosban található Bugát Pál és Hanisz tér, a Barátok tere, valamint a Huszár szobor és környéke. A belvárosi közlekedést és parkolást pedig az a feltárt tömbbelső teszi könnyebbé, amit a Batsányi utca folytatásaként alakítottak ki.

A projektzárón adták át a városháza földszintjén a kor követelményeinek megfelelően kialakított ügyfélteret. Faragó László, a város polgármestere nemcsak a beruházásokban aktívan résztvevőknek mondott köszönetet, hanem megköszönte azt is, hogy a gyöngyösiek türelemmel viselték az építkezésekkel vagy átépítésekkel járó kellemetlenségeket. A polgármester arra kérte a város lakosaitól, hogy közösen óvják és védjék a település értékeit.

Az ügyféltér felavatásán Horváth László Heves megyei kormánymegbízott kiemelte: arra törekszenek, hogy a közigazgatásban és az államigazgatásban szükséges paradigmaváltásról ne csak beszéljenek, hanem az ügyfélszolgálatnak valódi tartalmat adjanak. Ebben segít majd a járási rendszer kialakítása.

A városrehabilitáció során megvalósult fejlesztéseket, az épületek, utak, parkok, közterek átalakulását a gyöngyösiek folyamatosan nyomon követhették, sőt, a legkorábban elkészült projektelemek, például a Bugát Pál téri új játszótér, már azt is bebizonyította, hogy a helyiek megszerették és használják az új vagy megújult létesítményeket. Remélhetően így lesz ez a nyilvánosság elől eleddig elzárt, utolsóként elkészült új ügyféltérrel is a polgármesteri hivatalban – hangzott el az ünnepélyes záráskor.

Eredményt hoztak a térfigyelő kamerák

Az épületfelújításokat végző Reneszánsz Zrt. főmérnöke, Péntek Tibor örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy sikerült gördülékenyen, problémamentesen véghezvinni a beruházásokat. Majd hangsúlyozta: Gyöngyösön példaértékű a műemlékvédelem, mert a felújított épületeket használja is a város.

Németi László, az önkormányzat főépítésze kiemelte: a Fő téri szökőkutak is új vízgépészetet kaptak, és mindegyiket újra burkolták. A városrehabilitáció során a belvárosban térfigyelő kamerákat is elhelyeztek, amelyek már több esetben segítették a rendőrök munkáját vagy épp a parkrongálók tettenérését.


Közösségi funkciók