3 °C

 
 
Ifjúsági központ alakulhat a műemlék ingatlanban

Ifjúsági és turisztikai központtá alakulhat a Nádor utca 10. szám alatti műemlék épület egy szlovák-magyar közös európai uniós pályázatnak köszönhetően. A pályázat benyújtásáról idei utolsó ülésén döntött a gyöngyösi képviselő-testület, amely határozott a gyermekek számára térítésmentesen nyújtott oltási programok folytatásáról is.

Szünetel az ügyfélfogadás a hivatalban

Igazgatási szünetet tart a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal december 23-a és 31-e között. Ezen időszakban a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

Ezt a számot hívja, ha hajléktalant lát az utcán

Gyöngyösön senkinek sem kell az utcán élnie, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) által működtetett Hajléktalanok Gondozóházában nappali melegedő, éjjeli menedékhely és átmeneti szállás várja a fedél nélkül élőket, és szociális munkások utcai jelenlétével segítenek a lakhatási krízisben élőkön. Ha az utcán hajléktalan személyt látunk, akkor segítünk igazán, ha minden esetben megbizonyosodunk róla, hogy milyen veszélyhelyzet áll fenn.

Korlenyomat - ajándéknak is kitűnő

Ünnepélyes keretek között bemutatták a Gyöngyösi Kalendárium 2020 kiadványt.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenMagyar Kultúra Napja: a zenészek ünnepe

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.01.23. péntek
 
Utoljára módosítva: 2015-01-25 11:11
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Muzsikus Céh Vegyeskar, valamint Butykáné Bágyi Judit vehette át 2015-ben a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést.

 
 

A rangos városi kitüntetést olyan személyeknek és csoportoknak ítéli oda a képviselő-testület, akik sokat tettek Gyöngyös kulturális életének gazdagításáért. A 2015-ben kitüntetettekre is igaz ez a feltétel, hiszen a kórus és a zongorapedagógus egyaránt meghatározó szereplője Gyöngyös zenei életének.

A kultúra-napi ünnepségen dr. Ördög István, a kulturális bizottság elnöke saját életútján keresztül mutatta be, hogy egy a művészeteket és a hagyományokat kedvelő ember miképp kötődik ezer szállal a kultúrához. Úgy vélte, Gyöngyös hagyományai igen gazdagok, s az e hagyományok ápolásában és átörökítésében munkálkodókat vitathatatlan elismerés illeti.

Szólt arról is: egyes vélekedések szerint a kultúra az a terület, ahol kis (anyagi) befektetéssel nagy eredményeket lehet elérni, s ez Gyöngyösön is igaz, hiszen az önkormányzat évente csupán néhány millió forinttal tudja támogatni a városi pályázatokon támogatást remélő pályázókat, akik évente százas nagyságrendben kérnek segítséget működésükhöz. Reményét fejezte ki, hogy szándékaiknak megfelelően a város emelni tudja majd a támogatási keretet.

Az életrajzi adatokkal tarkított, így némiképp rendhagyó köszöntő után Hiesz György polgármester adta át a kitüntetéseket.

Butykáné Bágyi Judit az elismerést megköszönve hálásan szólt kollégáiról, tanítványairól és családjáról, hiszen – mint fogalmazott - ők mindannyian hozzájárultak szakmai és emberi gyarapodásához.

Mint mondta, tanára, pályatársai és tanítványai révén három generációnak tartozik köszönettel, s úgy vélte: a zenepedagógusi munka és az aktív muzsikálás együtt teszi teljessé életét. Végezetül megjegyezte: külön öröm számára, hogy 2015-ben a magyar kultúra ünnepe Gyöngyösön egyúttal a zene, a zenészek ünnepévé is vált, hiszen mindkét kitüntetett a zenei élet területén alkot.

A Muzsikus Céh Vegyeskar kitüntetését a karvezető, Zeke Katalin vette át, aki elsőként a kórus alapítójának és évtizedekig vezetőjének, Holló Erzsébetnek mondott köszönetet. Nem csupán méltatta elődjét, de ki is szólította maga mellé, hogy ezzel is nyomatékosítsa: az érdem közös.

A kitüntetések átadása után Hiesz György mondott pohárköszöntőt, melyben Gyöngyös kulturális életének gazdagságát méltatta. Hangsúlyozta azt is: a kultúra közösségteremtő erejének jó példája Gyöngyös. A gazdag és színes kulturális élet, a művészeti csoportok, közösségek aktív működése meglátása szerint komoly szerepet játszik abban, hogy a mai olykor viharos, de mindenképp ellentétekkel terhelt mindennapokban méltán szokás a béke és a nyugalom szigeteként említeni Gyöngyöst. Elvégre „nem lehet acsarkodva énekelni, vagy görcsben táncolni”- világította meg mondandója lényegét a polgármester.

 

A nap zárásaként további bölcsességeken elmélkedhettek mindazok, akik a Füveskönyvek című előadást megtekintették. A Márai Sándor, Weöres Sándor és Hamvas Béla írásaiból készült Füveskönyvek - Az élet nagy kérdései című felolvasószínházi előadás a XX. század három nagy irodalmi géniuszának bölcseleteibe nyújtott bepillantást Dunai Tamás színművész, Binder Károly zongoraművész és Barkóczi Beáta táncos segítségével.

 

Magyar Kultúra Napja

 
42 kép
Dátum: 2015-01-23 12:47:00
 


Közösségi funkciók