3 °C

 
 
9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Szabó Róbert is tagja lesz az Európai Unió Régiók Bizottságának

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.01.21. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Szabó Róbertet, a Heves Megyei Közgyűlés elnökét az Európai Unió Régiók Bizottsága tagjává delegálta Magyarország Kormánya – olvasható a Magyar Közlöny január 15-én megjelent számában.

   

  Az Európai Unió Régiók Bizottsága (RB) az európai uniós helyi és regionális hatóságokat képviselő tanácsadó szerv, amelynek jelenleg 353 tagja és ugyanennyi póttagja van, akik az EU 28 tagállamát képviselik. A Bizottság szorosan együttműködik az Európai Bizottsággal, az Európai Parlamenttel és az Európai Unió Tanácsával is; feladata pedig, hogy az uniós jogszabályokkal kapcsolatos helyi és regionális álláspontokat érvényesítse, s az uniós döntéshozatali folyamatba az önkormányzatokat is bevonja.

  - Magyarországot tizenketten képviseljük a Régiók Bizottságában, nagy megtiszteltetés számomra, hogy teljes jogú tagként vehetek részt a munkában. Legfontosabb feladatomnak azt tekintem, hogy segítsem a magyar célok megvalósítását, a párbeszédek alkalmával pedig a magyar érdekek mellett álljak ki. Bízom benne, hogy munkámmal hozzájárulhatok ahhoz, hogy Heves megye harmonikusan és fenntartható módon fejlődjön a jövőben, s hogy a helyi érdekek és értékek hangsúlyos szerephez jussanak uniós szinten. Örömmel tölt el, hogy Dudás Róbertet, Mátraballa polgármesterét is tagnak jelölték, így a megyéből ketten is részt vehetünk a nemzeti delegáció munkájában – fogalmazott Szabó Róbert. Hozzátette, hogy a Régiók Bizottsága fontos intézménnyé nőtte ki magát az elmúlt években, hiszen a helyi és a regionális önkormányzatokat érintő (pl. foglalkoztatáspolitikai, környezetvédelmi, oktatáspolitikai, közegészségügyi) uniós szintű döntéshozatal előtt a Bizottság, a Tanács és a Parlament köteles konzultálni a Régiók Bizottságával. E konzultáció során már a legkorábbi előkészítő szakaszokban olyan szakpolitikákat és koncepciókat javasol az RB, amelyek az ezek megvalósításáért többnyire felelős regionális és helyi önkormányzatok tapasztalataiból és szakismereteiből származnak.

  Az RB tagjait és póttagjait a Tanács nevezi ki ötéves időtartamra, az uniós tagállamok javaslata alapján.


  Közösségi funkciók