3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Szeptemberre elkészül az iskola átalakítása

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.12.10. szerda
 
Utoljára módosítva: 2014-12-10 16:10
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Előre nem látható akadályok miatt a tervezettnél lassabban halad a II. Rákóczi Ferenc általános iskola felújítása, de az igazgató szerint tartható lesz a végső határidő, szeptemberben már a megújult iskolában kezdik meg a tanítást.

 
 

Egy több mint száz éves épületnél adódhatnak váratlan meglepetések, nos, adódtak is - mondta Kurucsai József a szerdai bejáráson.

A csak a bontások után napvilágra került statikai jellemzők miatt a tervek módosításra szorulnak, az adminisztráció pedig időt vesz igénybe. A beruházás emiatt az eredeti ütemtervhez képest \"csúszik\", azonban a végső határidő tartható lesz, így szeptemberben már a kívül-belül megújult, korszerű intézményben kezdődhet meg a tanítás - összegezte Kurucsai József.

Az igazgató elmondta azt is: az épület 570 millió forintos felújítása során egy modern tornacsarnokkal, étkezővel, melegítőkonyhával, három szaktanteremmel is bővül az iskola.

A Rákóczis gyerekek most a Kolping-házban illetve a főiskola épületében tanulnak, az igazgató szerint az oktatás zökkenőmentesen zajlik, de azért már mindenki nagyon várja, hogy visszaköltözhessenek az iskolába.

Hiesz György polgármester a bejáráson arról beszélt: bár az iskola fenntartója az egyház, az épület továbbra is városi tulajdonban van, már csak ezért is örömteli a felújítása. Úgy vélte, a Rákóczi, ha elkészül, a Fő tér egyik gyöngyszemévé is válik.

Megemlítette azt is: az utóbbi időben több iskola megújult Gyöngyösön, a Felsővárosiban jelenleg zajlik - bár erős késedelemben - a beruházás. A következő nagy feladat a gimnázium - szintén évszázados - épületének felújítása lesz.

Szeptemberre elkészül a II. Rákóczi Ferenc általános iskola felújítása

 
19 kép
Dátum: 2014-12-10 16:08:00
 


Közösségi funkciók