3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenBelgyógyász-konferencia a csapatmunka jegyében

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.21. péntek
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A tudományos rendezvény a házigazda Bugát Pál Kórház szakmai elismertségét is erősíti.

 
 

- Büszkék vagyunk az értékeinkre, a kórházunkra, ami mára a vidék egyik meghatározó gyógyintézménye. Csaknem 140 ezer ember ellátásáért felelünk, évente húszezer fekvő- és négyszázezer járóbeteget látunk el - mondta Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója a Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet-magyarországi szakcsoportjának és szakdolgozóinak konferenciáján. Az Ózon hotelben zajló rendezvény szervezője és házigazdája a gyöngyösi kórház, ami a főigazgató szerint újabb fontos mérföldkő az intézményben zajló komoly tudományos munka elismerésében.

Mint ahogy fontos mérföldkő lesz a szakmai munkában az új épületszárny birtokba vétele, ami várhatóan a jövő év első negyedévében történhet meg.

Hiesz György polgármester köszöntőjében az utóbbi időszakban megvalósult - főként turisztikai - fejlesztésekre hívta fel az egybegyűltek figyelmét, illetve szintén hangsúlyozta a kórház fejlesztésének jelentőségét. Arra kérte a konferencia résztvevőit, hogy akár most, akár a későbbiekben ismerkedjenek meg Gyöngyös és a Mátra látnivalóival, kínálatával is.

A konferencia történetében most először tartják közösen a tanácskozást az orvosok és a szakdolgozók, a rendezők reményei szerint ezzel hagyományt teremtettek, hiszen mint elhangzott, fontos, hogy ne \"csak\" a mindennapi gyógyításban, de a tudományos munkában is harmonikusan együtt dolgozzanak az orvosok és a szakdolgozók.

Ennek jelentőségét méltatta Paragh György, a táraság elnöke és Horváth Gyula, az egyik főszervező is. Utóbbi úgy fogalmazott: a betegellátás alapja a csapatmunka, s ez most a konferenciában is megmutatkozik.

A szombat délig tartó programban a résztvevők száznál több előadást illetve prezentációt tekintenek meg, több szekcióban.


Közösségi funkciók