3 °C

 
 
Ebben az összetételben utoljára ülésezett a város képviselő-testülete

Egyebek mellett a Gyöngyösi Atlétikai Klub pénzügyi helyzetéről, a Városgondozási Zrt. 40 milliós eszközbeszerzéséről és a Berényi-Haller-kastély felújítását is tartalmazó beruházás nyílt közbeszerzésének kiírásáról is döntött szeptemberi ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

Átütemezték a Petőfi utcai munkákat

Az önkormányzat kérésére a kivitelező átütemezte a Petőfi utcában tervezett csatornázási munkákat, így hétfőtől mégsem zárják le a város egyik forgalmas közlekedési útvonalát.

Zárva lesz a hivatal

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal 2019. szeptember 24-én (kedden) zárva tart!

Sportok Napja október 5-én

Több mint 20 sportág mutatkozik be a gyöngyösi önkormányzat által szervezett Sportok Napján a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában október 5-én.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. szeptember 19-én, csütörtökön, eső esetén szeptember 13-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Bővebben
26/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

25/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Belgyógyász-konferencia a csapatmunka jegyében

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.21. péntek
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A tudományos rendezvény a házigazda Bugát Pál Kórház szakmai elismertségét is erősíti.

 
 

- Büszkék vagyunk az értékeinkre, a kórházunkra, ami mára a vidék egyik meghatározó gyógyintézménye. Csaknem 140 ezer ember ellátásáért felelünk, évente húszezer fekvő- és négyszázezer járóbeteget látunk el - mondta Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója a Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet-magyarországi szakcsoportjának és szakdolgozóinak konferenciáján. Az Ózon hotelben zajló rendezvény szervezője és házigazdája a gyöngyösi kórház, ami a főigazgató szerint újabb fontos mérföldkő az intézményben zajló komoly tudományos munka elismerésében.

Mint ahogy fontos mérföldkő lesz a szakmai munkában az új épületszárny birtokba vétele, ami várhatóan a jövő év első negyedévében történhet meg.

Hiesz György polgármester köszöntőjében az utóbbi időszakban megvalósult - főként turisztikai - fejlesztésekre hívta fel az egybegyűltek figyelmét, illetve szintén hangsúlyozta a kórház fejlesztésének jelentőségét. Arra kérte a konferencia résztvevőit, hogy akár most, akár a későbbiekben ismerkedjenek meg Gyöngyös és a Mátra látnivalóival, kínálatával is.

A konferencia történetében most először tartják közösen a tanácskozást az orvosok és a szakdolgozók, a rendezők reményei szerint ezzel hagyományt teremtettek, hiszen mint elhangzott, fontos, hogy ne \"csak\" a mindennapi gyógyításban, de a tudományos munkában is harmonikusan együtt dolgozzanak az orvosok és a szakdolgozók.

Ennek jelentőségét méltatta Paragh György, a táraság elnöke és Horváth Gyula, az egyik főszervező is. Utóbbi úgy fogalmazott: a betegellátás alapja a csapatmunka, s ez most a konferenciában is megmutatkozik.

A szombat délig tartó programban a résztvevők száznál több előadást illetve prezentációt tekintenek meg, több szekcióban.


Közösségi funkciók