3 °C

 
 
6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Belgyógyász-konferencia a csapatmunka jegyében

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.21. péntek
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A tudományos rendezvény a házigazda Bugát Pál Kórház szakmai elismertségét is erősíti.

 
 

- Büszkék vagyunk az értékeinkre, a kórházunkra, ami mára a vidék egyik meghatározó gyógyintézménye. Csaknem 140 ezer ember ellátásáért felelünk, évente húszezer fekvő- és négyszázezer járóbeteget látunk el - mondta Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója a Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet-magyarországi szakcsoportjának és szakdolgozóinak konferenciáján. Az Ózon hotelben zajló rendezvény szervezője és házigazdája a gyöngyösi kórház, ami a főigazgató szerint újabb fontos mérföldkő az intézményben zajló komoly tudományos munka elismerésében.

Mint ahogy fontos mérföldkő lesz a szakmai munkában az új épületszárny birtokba vétele, ami várhatóan a jövő év első negyedévében történhet meg.

Hiesz György polgármester köszöntőjében az utóbbi időszakban megvalósult - főként turisztikai - fejlesztésekre hívta fel az egybegyűltek figyelmét, illetve szintén hangsúlyozta a kórház fejlesztésének jelentőségét. Arra kérte a konferencia résztvevőit, hogy akár most, akár a későbbiekben ismerkedjenek meg Gyöngyös és a Mátra látnivalóival, kínálatával is.

A konferencia történetében most először tartják közösen a tanácskozást az orvosok és a szakdolgozók, a rendezők reményei szerint ezzel hagyományt teremtettek, hiszen mint elhangzott, fontos, hogy ne \"csak\" a mindennapi gyógyításban, de a tudományos munkában is harmonikusan együtt dolgozzanak az orvosok és a szakdolgozók.

Ennek jelentőségét méltatta Paragh György, a táraság elnöke és Horváth Gyula, az egyik főszervező is. Utóbbi úgy fogalmazott: a betegellátás alapja a csapatmunka, s ez most a konferenciában is megmutatkozik.

A szombat délig tartó programban a résztvevők száznál több előadást illetve prezentációt tekintenek meg, több szekcióban.


Közösségi funkciók