3 °C

 
 
Idén is az önkormányzat kapta a művésztelep képeit

A mátrafüredi művésztelep alkotóinak kilenc újabb festményét ajánlották fel az önkormányzat számára. Az alkotások egyelőre a városháza falait díszítik, később azonban egy állandó gyöngyösi galériának is alapjául szolgálhatnak.

Botlatókövek emlékeztetnek az elhurcoltakra

A Frankl család tagjaira emlékeztetnek Gyöngyös első botlatókövei. Az emlékjelek a deportált, munkaszolgálatban vagy haláltáborokban elpusztított honfitársainkra emlékezetnek utolsó szabadon választott lakóhelyükön.

Új autó segíti a hajléktalan-ellátást

Új járművel erősödtek az utcai szociális munka feltételei Gyöngyösön. A gépkocsit az önkormányzat egy sikeres pályázat segítségével szerezte be.

Operagálával ünneplik a zene világnapját

Idén is operagálával ünneplik a zene világnapját Gyöngyösön. A szeptember 22-i eseményen olyan kiváló művészek lépnek színpadra, mint Miklósa Erika. A Dr. Fejes András Sportcsarnokban rendezendő esemény ezúttal is ingyenesen látogatható.

Adófizetési határidő: szeptember 16.

Ezúton hívjuk fel az adózók szíves figyelmét, hogy 2019. II. félévi helyi adók, valamint a gépjárműadó befizetése 2019. szeptember 16-ig teljesíthető adópótlékmentesen!

Bővebben
26/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

25/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Turizmus: erősödni az együttműködésben

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.21. péntek
 
 
Szerző: Szőlősi Szabina
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg az Országos TDM Konferenciát, ezúttal Parádfürdőn, a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület szervezésében.

 

A három napos konferencia célja elsősorban az volt, hogy a hazai TDM szervezetek áttekintsék, a jelenlegi struktúra mennyiben felel meg az igényeknek, illetve hogyan tudnak szintet lépni a jövőben, ugyanakkor hosszú távú céljuk, hogy pénzügyileg is kiszámíthatóan működjön a rendszer – hangsúlyozta Kápolnai Nagy Ágnes, a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület elnöke.

Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke beszédében úgy fogalmazott: mérföldkőhöz érkezett a szövetség.

- Hosszú évek óta dolgozunk a szervezeti rendszer kialakításán, és nagyon szeretnék, hogy ha ennek a jogszabályi és ebből fakadóan a finanszírozási háttere is egyértelmű lenne, segítve, hogy piacképes és vonzó vonzó terméket tudjunk prezentálni - fogalmazott az elnök.

Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár a turizmus nemzetgazdasági jelentőségét hangsúlyozta, mondván: a magyar GDP 9 százalékát, a foglalkoztatás 11 százalékát adja a turizmus.

- A magyar TDM szervezetek azon a területen próbálnak meg fejlődést, illetve áttörést elérni, ahol mi magyarok nem vagyunk túl jók, nevezetesen az együttműködésben - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Arra is felhívta a jelenlévő szervezetek figyelmét, hogy használják ki a pályázati lehetőségeket. Az uniós fejlesztési ciklus új pályázatai az elkövetkezendő hónapokban indulnak el, számos témában lehet pályázni, egyebek mellett kulturális örökségvédelmi, természeti örökségfejlesztési, energetikai beruházásokra és programokra.

- Gyöngyös és a Mátra térségének mindig kiemelkedő szerepe volt a belföldi turizmusban, és örömteli, hogy a nemzetközi turizmus-palettán is megtalálhatóak vagyunk, hiszen egyre több holland, német, osztrák vendég érkezik Gyöngyösre illetve a Mátrába - hangsúlyozta Benkő Béla,a Gyöngyös-Mátra TDM Turisztikai menedzsere.


Közösségi funkciók