3 °C

 
 
Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Több mint hétszáz labdát kapnak az óvodák

Gyöngyös mind a kilenc óvodája csaknem 80 új labdát kap még az év elején, a kormány által kezdeményezett "Ovis labdaprogram" jóvoltából.

Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenTurizmus: erősödni az együttműködésben

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.21. péntek
 
 
Szerző: Szőlősi Szabina
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg az Országos TDM Konferenciát, ezúttal Parádfürdőn, a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület szervezésében.

 

A három napos konferencia célja elsősorban az volt, hogy a hazai TDM szervezetek áttekintsék, a jelenlegi struktúra mennyiben felel meg az igényeknek, illetve hogyan tudnak szintet lépni a jövőben, ugyanakkor hosszú távú céljuk, hogy pénzügyileg is kiszámíthatóan működjön a rendszer – hangsúlyozta Kápolnai Nagy Ágnes, a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület elnöke.

Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke beszédében úgy fogalmazott: mérföldkőhöz érkezett a szövetség.

- Hosszú évek óta dolgozunk a szervezeti rendszer kialakításán, és nagyon szeretnék, hogy ha ennek a jogszabályi és ebből fakadóan a finanszírozási háttere is egyértelmű lenne, segítve, hogy piacképes és vonzó vonzó terméket tudjunk prezentálni - fogalmazott az elnök.

Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár a turizmus nemzetgazdasági jelentőségét hangsúlyozta, mondván: a magyar GDP 9 százalékát, a foglalkoztatás 11 százalékát adja a turizmus.

- A magyar TDM szervezetek azon a területen próbálnak meg fejlődést, illetve áttörést elérni, ahol mi magyarok nem vagyunk túl jók, nevezetesen az együttműködésben - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Arra is felhívta a jelenlévő szervezetek figyelmét, hogy használják ki a pályázati lehetőségeket. Az uniós fejlesztési ciklus új pályázatai az elkövetkezendő hónapokban indulnak el, számos témában lehet pályázni, egyebek mellett kulturális örökségvédelmi, természeti örökségfejlesztési, energetikai beruházásokra és programokra.

- Gyöngyös és a Mátra térségének mindig kiemelkedő szerepe volt a belföldi turizmusban, és örömteli, hogy a nemzetközi turizmus-palettán is megtalálhatóak vagyunk, hiszen egyre több holland, német, osztrák vendég érkezik Gyöngyösre illetve a Mátrába - hangsúlyozta Benkő Béla,a Gyöngyös-Mátra TDM Turisztikai menedzsere.


Közösségi funkciók