3 °C

 
 
Ebben az összetételben utoljára ülésezett a város képviselő-testülete

Egyebek mellett a Gyöngyösi Atlétikai Klub pénzügyi helyzetéről, a Városgondozási Zrt. 40 milliós eszközbeszerzéséről és a Berényi-Haller-kastély felújítását is tartalmazó beruházás nyílt közbeszerzésének kiírásáról is döntött szeptemberi ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

Átütemezték a Petőfi utcai munkákat

Az önkormányzat kérésére a kivitelező átütemezte a Petőfi utcában tervezett csatornázási munkákat, így hétfőtől mégsem zárják le a város egyik forgalmas közlekedési útvonalát.

Zárva lesz a hivatal

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal 2019. szeptember 24-én (kedden) zárva tart!

Sportok Napja október 5-én

Több mint 20 sportág mutatkozik be a gyöngyösi önkormányzat által szervezett Sportok Napján a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában október 5-én.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. szeptember 19-én, csütörtökön, eső esetén szeptember 13-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Bővebben
26/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

25/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Szociális munka napja - városi kitüntetés nélkül

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.18. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-11-18 18:17
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Idén nem adták át a városi elismerést. Az Elfogadás díját a MERT Nők közössége kapta.

 
 

Örömteli, hogy évről évre bővül a szociális munkások köre. Egyrészt az önkormányzat felismerte ennek fontosságát, de egyre több az önkéntes, köztük ott vannak a középiskolások, civil szervezetek és az egyház. Szaporodnak a név nélküli vagy szervezett segítők, akik odaálltak egy jó ügy mellé – emelte ki a szociális napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen Hiesz György.

Gyöngyös polgármestere hozzátette: a képviselő-testület 2003-ban alapította a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést, amit idén először nem tudtak kiadni.

- Miért? Igazán nincs rá jó magyarázat. Talán a politika, a közélet miatt most nem jutott energia a kiválóan dolgozók észrevételére. Vagy ha igen, a beadott pályázat nem felelt meg a kiírásnak – összegezte Hiesz György. - Azt pedig végképp nem értem, hogy a szociális területen dolgozó egyetlen vezetőnek, kollégának se jutott eszébe, hogy észrevegye, értékelje, felterjessze kitüntetésre a legjobbakat. A testület bölcsen úgy döntött, hogy az idei keretszámot átvisszük jövőre.

A polgármester hozzátette: bár a jövő évi költségvetés még nem ismert, szeretné, ha a szociális terület még nagyobb odafigyelést kapna. Egyebek között a sérültek bentlakásos otthona megépítésével, a bérrendezésből kimaradt dolgozók kárpótlásával, a durándai városrész felzárkóztatásával és az intézmények felújításával. Ezt a sort erősíti az Idősek Bentlakásos Otthonának felújítása, ahová még az idén visszaköltözhetnek a gondozottak.

Az ünnepség alkalmat adott arra is, hogy átadják a civil közösségek által alapított Elfogadás díját, melyet idén a Mátrai Erőmű Zrt. Mert Nők csapata kapott meg. A közösség már sok bajba jutott emberen segített, kiemelt támogatottjuk pedig a gyöngyösi Autista Segítő Központ.

A díjat a hölgyközösség nevében Antal Jánosné vette át, aki elmondta: biztonságot jelent, hogy csapatuk mögött ott áll az erőmű teljes kollektívája.

- A mi munkánk abban különbözik más jótékony szervezetétől, hogy mi személyes kapcsolat kialakítására törekszünk azokkal, akiket segítünk. Így mindenki azt kapja, amire szívből vágyik – mondta Antal Jánosné, aki megköszönte az elismerést, de mint fogalmazott, az ő igazi díjuk az a szeretet, ami a segítettekkel való kapcsolatból ered. Éppen ezért az Elfogadás díját jelképesen felajánlotta azoknak a szociális területen dolgozónak, akik nap mint nap tesznek másokért.

Az ünnepség utáni fogadáson Besze Andrea, a szociális és lakásügyi bizottság elnöke méltatta pohárköszöntőjében a szociális területen dolgozók áldozatos munkáját.

Szociális munka napja

 
11 kép
Dátum: 2014-11-18 18:08:00
 


Közösségi funkciók