3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenSzociális munka napja - városi kitüntetés nélkül

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.18. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-11-18 18:17
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Idén nem adták át a városi elismerést. Az Elfogadás díját a MERT Nők közössége kapta.

 
 

Örömteli, hogy évről évre bővül a szociális munkások köre. Egyrészt az önkormányzat felismerte ennek fontosságát, de egyre több az önkéntes, köztük ott vannak a középiskolások, civil szervezetek és az egyház. Szaporodnak a név nélküli vagy szervezett segítők, akik odaálltak egy jó ügy mellé – emelte ki a szociális napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen Hiesz György.

Gyöngyös polgármestere hozzátette: a képviselő-testület 2003-ban alapította a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést, amit idén először nem tudtak kiadni.

- Miért? Igazán nincs rá jó magyarázat. Talán a politika, a közélet miatt most nem jutott energia a kiválóan dolgozók észrevételére. Vagy ha igen, a beadott pályázat nem felelt meg a kiírásnak – összegezte Hiesz György. - Azt pedig végképp nem értem, hogy a szociális területen dolgozó egyetlen vezetőnek, kollégának se jutott eszébe, hogy észrevegye, értékelje, felterjessze kitüntetésre a legjobbakat. A testület bölcsen úgy döntött, hogy az idei keretszámot átvisszük jövőre.

A polgármester hozzátette: bár a jövő évi költségvetés még nem ismert, szeretné, ha a szociális terület még nagyobb odafigyelést kapna. Egyebek között a sérültek bentlakásos otthona megépítésével, a bérrendezésből kimaradt dolgozók kárpótlásával, a durándai városrész felzárkóztatásával és az intézmények felújításával. Ezt a sort erősíti az Idősek Bentlakásos Otthonának felújítása, ahová még az idén visszaköltözhetnek a gondozottak.

Az ünnepség alkalmat adott arra is, hogy átadják a civil közösségek által alapított Elfogadás díját, melyet idén a Mátrai Erőmű Zrt. Mert Nők csapata kapott meg. A közösség már sok bajba jutott emberen segített, kiemelt támogatottjuk pedig a gyöngyösi Autista Segítő Központ.

A díjat a hölgyközösség nevében Antal Jánosné vette át, aki elmondta: biztonságot jelent, hogy csapatuk mögött ott áll az erőmű teljes kollektívája.

- A mi munkánk abban különbözik más jótékony szervezetétől, hogy mi személyes kapcsolat kialakítására törekszünk azokkal, akiket segítünk. Így mindenki azt kapja, amire szívből vágyik – mondta Antal Jánosné, aki megköszönte az elismerést, de mint fogalmazott, az ő igazi díjuk az a szeretet, ami a segítettekkel való kapcsolatból ered. Éppen ezért az Elfogadás díját jelképesen felajánlotta azoknak a szociális területen dolgozónak, akik nap mint nap tesznek másokért.

Az ünnepség utáni fogadáson Besze Andrea, a szociális és lakásügyi bizottság elnöke méltatta pohárköszöntőjében a szociális területen dolgozók áldozatos munkáját.

Szociális munka napja

 
11 kép
Dátum: 2014-11-18 18:08:00
 


Közösségi funkciók