3 °C

 
 
Ebben az összetételben utoljára ülésezett a város képviselő-testülete

Egyebek mellett a Gyöngyösi Atlétikai Klub pénzügyi helyzetéről, a Városgondozási Zrt. 40 milliós eszközbeszerzéséről és a Berényi-Haller-kastély felújítását is tartalmazó beruházás nyílt közbeszerzésének kiírásáról is döntött szeptemberi ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

Átütemezték a Petőfi utcai munkákat

Az önkormányzat kérésére a kivitelező átütemezte a Petőfi utcában tervezett csatornázási munkákat, így hétfőtől mégsem zárják le a város egyik forgalmas közlekedési útvonalát.

Zárva lesz a hivatal

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal 2019. szeptember 24-én (kedden) zárva tart!

Sportok Napja október 5-én

Több mint 20 sportág mutatkozik be a gyöngyösi önkormányzat által szervezett Sportok Napján a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában október 5-én.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. szeptember 19-én, csütörtökön, eső esetén szeptember 13-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Bővebben
26/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

25/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Továbbra sincs alpolgármester

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.13. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Újabb közfoglalkoztatási program indul, nem adják ki a kitüntetést, új hulladékgyűjtő-edények érkeznek - ülésezett a képviselő-testület.

 

Gyöngyös novembertől ismét részt vesz egy újabb közfoglalkoztatási programban – döntött a képviselő-testület a csütörtöki ülésén. A téli időszakban megvalósuló foglalkoztatás jövő év februárjának végéig tart majd. A programban a tervek szerint 150-en vesznek majd részt, munkabérük kifizetéséhez 85 százalékos állami támogatásra számíthat a város.

A téli közfoglalkoztatásban részt vevők ha lehetőség lesz rá, akkor betöltenek majd üdülőgondnoki, hivatali postázói, hivatali karbantartói és városi illemhely-működtetői feladatköröket. Ezen munkák elvégzéséről jelenleg az önkormányzat gondoskodik, ám a közmunkaprogram jelentős költségek alól mentesítené a várost. Az alkalmazottak továbbá a téli közút-üzemeltetésben, a laktanyai épületbontásokban, a csapadékvíz-elvezetésének biztosításában és növénygondozásban tudnának még segíteni.

A közfoglalkoztatás munkabér és járulékai kifizetéséhez szükséges önrészt az idei és a jövő évi költségvetés terhére vállalja a város. Ez ebben az évben 3,1 millió, 2015-ben pedig 4,1 millió forintot jelent.

A képviselők döntöttek arról is, hogy az önkormányzat jövő évre vonatkozóan is megköti az ellátási szerződést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel az időskorúak nappali ellátásának és az időskorúak átmeneti elhelyezésének biztosítása érdekében. Az egyesület 2015-ben mintegy ötmillió forintos támogatásra számíthat a város költségvetéséből.

A grémium határozott arról is, hogy idén nem adja ki a testület által alapított Gyöngyös Város Szociális Ügyéért díjat. Jövőre azonban két kitüntetett is megkaphatja majd az elismerést.

Hiesz György polgármester törvényi kötelezettségének eleget téve ismét alpolgármester-választásra kérte a testületet. Jelöltje ismét dr. Végh Attila volt, mert kérésének ellenére sem a Jobbik-, sem a Fidesz-frakció nem jelölt még saját soraiból alpolgármestert. A jobboldali frakcióvezetők szavazás előtt ismét jelezték, hogy az alakuló üléshez hasonlóan most sem vesznek részt a voksolásban. A baloldali képviselők bár leadták szavazataikat, az öt voks nem volt elegendő az alpolgármester megválasztásához.

A polgármester arra kérte a frakciókat előbb vagy utóbb jöjjön létre egy konszenzus a város érdekében.

A csütörtöki ülés alkalmat adott arra is, hogy a megyei önkormányzatban szerepet vállaló, így a városi önkormányzati megbízatásáról lemondó Szűcsné Major Ildikó helyére belépő Bús Árpád Zsolt letegye képviselői esküjét. Külső bizottsági tagként eskütétele után Rab Gábor (Jobbik) is megkezdhette munkáját.

A testület zárt ajtók mögött választotta ki azt a három alkalmazottat, akik az elkövetkezőkben mezőőrként dolgoznak majd. Jogviszonyuk november közepén kezdődik.

Gyöngyös még a nyáron 58 millió forintot nyert szelektív hulladékgyűjtő edények beszerzésére. Az edényeket 2015 márciusáig kell beszerezni, a szükséges szabályozást februárig megteszi a város.

A képviselő-testület továbbá megtárgyalta a Maxi Rádió támogatási kérelmét, mely szerint a médiumnak az idei költségvetésben már jóváhagyott egymillió forinton kívül további 500 ezer forint működési támogatást nyújt az önkormányzat.


Közösségi funkciók