3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Öngyilkosság-megelőzési program indul Heves megyében

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.11. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az öt éven át tartó program célja az öngyilkosságok számának csökkentése, a megelőzési stratégiák területi összehangolása.

   

  Válaszd az életet! címmel rendezte meg a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve annak az öt éves tájékoztató- és képzéssorozatnak a nyitókonferenciáját, amely célja az öngyilkosságok számának csökkentése, a megelőzési stratégiák területi összehangolása.

  Dr. Pajtók Gábor köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a XXI. század kihívásai – a megnövekedett mértékű információtömeg, a politikai és társadalmi rendszerváltások okozta elbizonytalanodás, a fogyasztói társadalom kialakulása – hajlamosíthatnak az olyan lelki betegségek megjelenésére, amelyek az öngyilkosság kiváltó okai lehetnek.

  A kormányhivatal népegészségügyi szerve az országban egyedülálló módon – a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetével, a Végeken Egészséglélektani Alapítvánnyal és a németországi székhelyű nemzetközi European Alliance Against Depression (EAD) szövetséggel együttműködve - megpróbálja az öngyilkosságok számát csökkenteni, illetőleg az ahhoz vezető okokat felderíteni, az öngyilkossági kísérleteket megelőzni. A megelőzésben és a terápiában is kiemelkedően fontos szerepe van az egyházaknak, az iskoláknak, a háziorvosoknak, a védőnőknek, a szociális alapellátó rendszer részeként működő családsegítő szolgálatoknak, de minden olyan más civil kezdeményezésnek is, amelyek hasonló célok érdekében jöttek létre.


  Közösségi funkciók