3 °C

 
 
15/2020.(V.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 27-én rendeletet alkotott A HELYI KITÜNTETÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJÉRŐL SZÓLÓ 7/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

14/2020.(V.7.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 7-én rendeletet alkotott A PIACOK VESZÉLYHELYZETTEL ÖSSZEFÜGGŐ LÁTOGATÁSI RENDJÉRŐL

13/2020.(IV.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 30-án rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL.

12/2020.(IV.24.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 24-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

11/2020.(IV.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 17-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

BővebbenÖngyilkosság-megelőzési program indul Heves megyében

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.11. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az öt éven át tartó program célja az öngyilkosságok számának csökkentése, a megelőzési stratégiák területi összehangolása.

   

  Válaszd az életet! címmel rendezte meg a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve annak az öt éves tájékoztató- és képzéssorozatnak a nyitókonferenciáját, amely célja az öngyilkosságok számának csökkentése, a megelőzési stratégiák területi összehangolása.

  Dr. Pajtók Gábor köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a XXI. század kihívásai – a megnövekedett mértékű információtömeg, a politikai és társadalmi rendszerváltások okozta elbizonytalanodás, a fogyasztói társadalom kialakulása – hajlamosíthatnak az olyan lelki betegségek megjelenésére, amelyek az öngyilkosság kiváltó okai lehetnek.

  A kormányhivatal népegészségügyi szerve az országban egyedülálló módon – a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetével, a Végeken Egészséglélektani Alapítvánnyal és a németországi székhelyű nemzetközi European Alliance Against Depression (EAD) szövetséggel együttműködve - megpróbálja az öngyilkosságok számát csökkenteni, illetőleg az ahhoz vezető okokat felderíteni, az öngyilkossági kísérleteket megelőzni. A megelőzésben és a terápiában is kiemelkedően fontos szerepe van az egyházaknak, az iskoláknak, a háziorvosoknak, a védőnőknek, a szociális alapellátó rendszer részeként működő családsegítő szolgálatoknak, de minden olyan más civil kezdeményezésnek is, amelyek hasonló célok érdekében jöttek létre.


  Közösségi funkciók