3 °C

 
 
6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

2/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

BővebbenRangos egészségügyi kitüntetések

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.03. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2014-11-03 20:05
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az egészségügy legrangosabb kitüntetésével, a Batthyány-Strattman László - Díjjal ismerte el a szaktárca dr. Elek Ilona szemész főorvos több mint négy évtizedes orvosi munkáját.

 

A budapesti ünnepségen elhangzott, hogy a Bugát Pál Kórház szemész főorvosának szakmai, tudományos, az orvostársadalom civil és szakmai szervezeteiben eddig végzett tevékenysége, mind mai napig aktív munkája példaértékű.

Dr. Elek Ilona 1975-ben szerzett diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Szemészetből szakvizsgázott 1980-ban. 22 éven át Budapesten, a Szent Rókus Kórház szemészetén dolgozott prof. dr. Vörösmarthy Dániel tanítványaként. Tengerentúli és európai szemész klinikákon szerzett tapasztalatot (Kalifornia, Svájc, London).

1997 július elsejétől a gyöngyösi Bugát Pál Kórház szemészeti osztályának vezető főorvosa. 1998 őszén az országban először indította el azt a szűrőprogramot, melyben minden egyéves gyermek szemének megmérik a fénytörését. Vezetésével a kórházhoz tartozó településeken folyamatosan végzik a 3-4-évesek szemészeti szűrővizsgálatát, amelynek célja a szem fénytörési hibáinak korai felismerése, ezek korrigálása és a gyermekek rendszeres gondozása. Pályafutása alatt több, mint 30 előadást tartott, 2 publikáció társszerzője, a Betegeknek glaukómáról c. könyv fordítója. Kifogástalan szakmai tevékenysége mellett aktív szerepet vállalt a Magyar Orvosi Kamara helyi szervezeteiben. 1975– ől a Magyar Szemész Társaság, 1998-tól a Magyar Lencseimplantációs és Refraktív Sebészeti Társaság tagja. Kezdeményezője a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete megalakításának, ennek örökös tiszteletbeli elnöke.

A SHAO újság első számában így vall: „Ha van amire büszke lehetek életemben, akkor a két pompás gyermekemen kívül, ez az egyesület, ami megtestesíti mindazt, ami fontos számomra: a barátságot, az összetartást, a szakma és a betegek – az emberek szeretetét.”

Miniszteri oklevél

Miniszteri Elismerő Oklevéllel ismerték el a Bugát Pál Kórház Invazív Mátrix szakdolgozóinak munkáját. Ők azok akik ellátják a műtéti szakmák betegeit, így a sebészet, szemészet, fül-orr-gége részlegek ápoltjait. Az osztályon dolgozó szakápolók feladatukat csapatként is példaszerűen végzik. A szorosan vett szakmai munkájuk mellett odaadással folytatják a betegek tanítását állapotuk elfogadására, együttműködésük fejlesztésére. Az osztály munkatársai egyénre szabott, az ápolásra szoruló állapotának megfelelő ápolással, szakmai és empatikus hozzáállásukkal vívták ki az ápoltak és a hozzátartozóik elismerését. Lelkiismeretes módon, kifogástalan szakmaisággal végzik munkájukat, ezt ismerte el a szaktárca az Elismerő Oklevél Miniszteri Kitüntetéssel, melyet a mátrixvezető főnővér, Előházi Irén vett át október végén a gyógyító közösség nevében Zombor Gábor államtitkártól.


Közösségi funkciók