3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenKözös akarat, közös felelősség

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.10.23. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2014-10-23 15:28
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az 1956-os forradalom évfordulóján Gyöngyösön az összefogásról és a felelősségről beszéltek a szónokok.

 
 

Az ünnepi szentmisét követően az 1956-os forradalom emlékművénél gyűltek össze a megemlékezők. A koszorúzás előtt Báryné dr. Gál Edit emlékezett a forradalom gyöngyösi és országos eseményeire, szereplőire.

 

Külön is kiemelte a nemrégiben elhunyt Bodó Attila szerepét és példamutatását.

Beszélt arról is, a ma élő generációk még személyes átélői lehettek a forradalomnak, illetve a fiatalabbak személyesen beszélhettek a történtekről a forradalom résztvevőivel. Ennek kapcsán hangsúlyozta: közös felelősségünk, hogy az ünnep fénye sose kophasson meg, hogy a forradalomra évtizedek, évszázadok múlva is világosan és egyértelműen emlékezzenek utódaink.

Az emlékműnél a város vezetői, pártok és társadalmi szervezetek, intézmények képviselői helyezték el koszorúikat.

Az ünnep a Mátra Művelődési Központban folytatódott, ahol Gyöngyös leköszönő polgármestere, Faragó László mondott ünnepi beszédet.

Úgy fogalmazott: az \'56 jelképévé vált lyukas zászló olyan, mint egy be nem gyógyult, sosem gyógyuló seb. Méltatta a forradalomban szerepet vállalókat, a hősöket. Silye Sámuel váltógyári munkás példáján keresztül mutatta be, hogy a \"nagy vagányokból\" hogyan váltak valódi hősök.

- Készek voltak feláldozni mindenüket, mert hittek az ügy igazában - fogalmazott Faragó László.

 

A Berze Nagy János Gimnázium diákjai a forradalom nemzetközi visszhangját bemutató összeállítással tisztelegtek a hősök emléke előtt.

 

Az ünnepség zárásaként Hiesz György polgármester mondott pohárköszöntőt. Mint fogalmazott: ötvennyolc évvel ezelőtt a legfontosabbért, a szabadságért szálltak harcba a forradalmárok, s tették ezt úgy, hogy nem sok esélyük volt arra, hogy valóban változás következzen be.

 

A forradalom egyik legfontosabb tanulságaként azt emelte ki: vallási különbségektől, politikai hovatartozástól függetlenül egyként akarták a szabadságot.

 

- Most, 58 év után olyan éveket élünk, amikor a forradalomnak ez a tanulsága távolodóban van. Ma mintha az lenne a fontosabb, hogy miben különbözünk, s nem az, ami összeköt, ami közös, ami alapja lehetne egy békés fejlődésnek, építkezésnek - fejtette ki a polgármester.

Nyomatékosította azt is: a legfontosabb üzenet az összefogás, hogy legyünk felelősek hazáért, településért.

Felidézte Bodó Attila szavait, aki a rendszerváltás utáni képviselő-testületet arra emlékeztette: gondolhatnak mást a világról, de - sportnyelven szólva - ugyanazt a mezt öltötték magukra, Gyöngyös városáét, s ennek megfelelően kell együtt dolgozniuk.

- Azt kívánjuk mindnyájunknak, hogy a következő évek erről az intelemről szóljanak, és mindenki bölcsen a városért cselekedjen - zárta köszöntőjét a polgármester.

Városi ünnepség

 
71 kép
Dátum: 2014-10-23 15:02:00
 


Közösségi funkciók