3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Zöldséget, gyümölcsöt ad az Unió

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.10.02. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Gyöngyös is csatlakozik az „Egészséges család” elnevezésű programhoz, melyet az Európai Bizottság Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatósága indított el.

 

A programban Lengyelország mellett hazánk két régiója is részt vesz. Aki bekapcsolódik a programba, egy éven át havonta zöldség- és gyümölcscsomagokat, valamint a feldolgozásukhoz recepteket is kap.

Papíralapon és elektronikusan is lehet jelentkezni arra az uniós programra, amelyben három korosztály, a 16 éven aluliak, a kismamák és a 65 év felettiek vehetnek részt Gyöngyösről is. Gyöngyösön eddig több mint kétszázan regisztráltak

Bozsik István alpolgármester a programmal kapcsolatban elmondta: 2007-től folyamatosan csökkent az adott korosztályok zöldség- és gyümölcsfogyasztása az Unióban és az országban. A KSH adatai szerint az egy főre jutó hazai zöldség- és gyümölcsfogyasztás értéke egyre távolodik az ideálisnak tartott fogyasztás értékétől. Éppen ezért a program azt vizsgálja, hogy milyen hatással érhető el az egészséges, sokszínű étrend kialakítása.

A tervek szerint Gyöngyösön három elosztópontot kialakítanak ki, ahol az érintettek átvehetik a zöldség- és gyümölcscsomagokat. Az egyik ilyen pont az Üdvhadsereg Reménység Centrum Jókai úti épülete lesz.


Közösségi funkciók