3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenAz utolsó ülés - elköszöntek a képviselők

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.09.25. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2014-09-25 19:02
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Mátra Múzeumban tartotta a ciklus utolsó ülését Gyöngyös 2010-2014 között működő képviselő-testülete.

 
 
Kérem, kézfeltartással jelezze - egyöntetű igennel fogadták el a képviselők a polgármester ciklusértékelőjét
Fotó: Suha Péter

A 2014. évi adóbevételek pontos beérkezése is bizakodással tölthet el bennünket. Így valószínűsíthető, hogy ezt az évet újra jelentős, de jelenleg még nem számszerűsíthető tartalékkal zárjuk. A város pénzügyi helyzete immáron két éve stabil, és majd az új városvezetés is stabil alapokkal láthat hozzá a munkához – jelentette ki az ünnepi cikluszáró testületi ülésen Faragó László polgármester.

 

Mint hozzátette: a képviselő-testület mindvégig az önkormányzati vagyon megtartására törekedett, az önkormányzat pedig ellátta kötelező, illetve önként vállalt feladatait. Hangsúlyozta azt is: a várost elkerülte a pénzügyi válság.

A polgármester értékelésében összegezte: az elmúlt négy évben több projektet is befejeztek, melynek összértéke meghaladja a kétmilliárd forintot. Az EU-s forrásból elnyert források csaknem 1,5 milliárd forintot tesznek ki, a hazai támogatású pályázatokból 220 millió forinttal részesedett a város, melyhez 30 millió forintos önerőt biztosított az önkormányzat.

Gyöngyös költségvetéséből pedig csaknem 400 millió forintos fejlesztést valósítottak meg.

Miután a polgármesteri beszámolót elfogadta a képviselő-testület, a grémium, valamint a testület munkáját segítő külső bizottsági tagok munkáját ajándékkal köszönte meg Faragó László.

A Mátra Múzeumban megtartott ünnepi ülésen Kárpáti Kázmér ferences atya köszönetet mondott az önkormányzat elmúlt négy évben tanúsított bőkezű támogatásáért, mellyel segítette a ferences kolostor felújítását. Dr. Bekecs Andrea, a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője az elmúlt két év közös munkáját köszönte meg a leköszönő polgármesternek és a testületnek. Báryné dr. Gál Edit múzeumigazgató és dr. Birnbaumné Pintér Mária, a Gyöngyök Kulturális és Közgyűjteményi Központ vezetője az intézményeiknek nyújtott támogatásokért fejezte ki köszönetét.

Pohárköszöntőjében dr. Kozma Katalin jegyző kívánt nemes vetélkedést az \"újrázni\" szándékozóknak, és sikereket más területen azoknak, akik nem indulnak a választáson.

Cikluszáró képviselő-testületi ülés

 
48 kép
Dátum: 2014-09-25 18:01:00

A Mátra Múzeumban tartotta utolsó, a 2010-2014-es ciklust lezáró ülését Gyöngyös képviselő-testülete.

 


Közösségi funkciók