3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenTeljesítette vállalását a gyöngyösi acélember

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.09.16. kedd
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A 226 kilométeres távot úszva, kerékpáron és futva teljesítette Péter, aki a gyöngyösi Autista Segítő Központért (ASK), és az ott tanuló fiatalok zenei fejlesztéséért gyűjtötte az adományokat.

 

Az előzetes számítások alapján mintegy 300 ezer forintot gyűjtött össze Nádudvari Péter a hét végén Balatonkenesén, az Ironman-távú triatlonversenyen, ahol jótékony céllal állt rajthoz. Ez nem csak Péter várakozásait múlta felül, hanem az elmúlt két évben hasonlóképpen gyűjtött adományt is.

- Az előrejelzésekből tudni lehetett, hogy esni fog, a kerékpáros köröknél mégis elkerült minket az eső, igaz a futásnál mindent bepótolt. Ahogyan az eső, úgy a hatalmas balatoni hullámok sem hátráltattak a teljesítményben – emlékezett vissza az ASK-ban önkéntesként is segítő fiatalember, aki mint mondta, minden adományozónak és támogatójának hálával tartozik a segítségért, valamint a kitűzött cél népszerűsítéséért.

 

A balatonkenesei triatlonverseny történetében először idén rendhagyó módon kiosztották az egyes rajtszámot is, amit Nádudvari Péter kapott meg, tekintettel arra, hogy jótékony cél érdekében vágott neki a megmérettetésnek.

 

- Ez megtisztelő volt számomra, ahogyan az is jól esett, hogy a versenytársak felfigyeltek rám, kacsintottak, vagy hátba veregettek. Éreztem a támogatásukat. De hálás vagyok mindenkinek, aki elkísért és a helyszínen szurkolt nekem. Különösen édesanyámnak, a barátnőmnek és az ASK-ban dolgozó két kolléganőmnek. Ők nem csak szavakkal biztattak, hanem frissítő masszázzsal, étellel, itallal is elláttak – mondta Péter, akinek egyelőre lelkileg és testileg is regenerálódnia kell a versenyt követően, de abban már biztos, hogy negyedik alkalommal is próbára teszi majd magát. Ám azokra a kérdésekre, hogy hol, mikor és milyen cél érdekében, még keresi a választ.


Közösségi funkciók