3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenVárosbáli adományokból vásárolt buszt az ASK

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.09.03. szerda
 
Utoljára módosítva: 2014-09-03 17:21
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Ünnepélyesen is átadták a gyöngyösi Autista Segítő Központ új kisbuszát, amit az idei városbálon összegyűlt adományok segítségével vásárolt meg az intézmény.

 
 

Örömteli, hogy ismét bebizonyosodott, Gyöngyös magáénak érzi az Autista Segítő Központot (ASK) – mondta dr. Réthy Béla, a város alpolgármestere azon az ünnepségen, melyen hivatalosan is átadták az ASK-nak azt a kisbuszt, amit az idei városbáli adományból vásárol meg az intézmény.

 

Az alpolgármester hangsúlyozta: a városbál mindig jó célt támogat. Különösen igaz volt ez most, amikor olyanok kaptak segítséget, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. A városvezető továbbá megköszönte a Mátrai Erőmű Zrt. támogatását, hiszen a cég társadalmi szerepvállalása példaértékű volt a kisbusz megvásárlása kapcsán is.

- Az utóbbi nyolc évben a gondviselésről mindig az Autista Segítő Központ jutott eszembe. Sokszor nem tudtuk, hogyan tovább, de minden nehéz helyzetből van kiút. Örülünk, hogy az intézmény működik – vélekedett az ASK fenntartásáról gondoskodó ferences rendtartomány nevében Dobszay Márton Benedek. A tartományfőnök megköszönte mindenkinek a támogatást, aki adományával hozzájárult ahhoz, hogy az ASK diákjait, valamint az autizmussal élő gyermekeket és felnőtteket immár egy korszerű, biztonságos kisbusszal szállíthassák.

Az ASK az új kisbuszt a Mátrai Erőmű Zrt. felajánlásának köszönhetően tudta megvásárolni. A cég ugyanis kiegészítette a gépjárműbeszerzés érdekében a városbálon összegyűlt több mint három és fél millió forintot.

 

Az erőmű nevében Bárdos Bála, a Titkárság és PR osztály vezetője kiemelte: nem a támogatásra szánt összeg, hanem a támogatott cél fontos számukra, amikor úgy döntenek, egy nemes ügy mellé állnak. Kiemelte azt is, hogy a társaságon belül működő Mert Nők közössége is számos esetben segített már a gyöngyösi Autista Segítő Központot.

 

Az autizmussal élő emberek integrációjának elősegítése kiemelten fontos, és az új mikrobusz segítségével olyan programokon tudunk részt venni az intézményen kívül, amelyek ezt nagyban segítik - mondta az ASK vezetője, Kiss Erzsébet a 2014-es gyöngyösi városbál \"eredményeként\" beszerzett jármű átadásán.

Megérkezett a városbáli adomány

 
13 kép
Dátum: 2014-09-03 17:19:00

Az Autista Segítő Központ egy új kisbuszt vásárolt a gyöngyösi városbálon összegyűlt adományokból, valamint a Mátrai Erőmű támogatásából.

 


Közösségi funkciók