3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenEzer év mögöttünk, ezer év előttünk

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.08.20. szerda
 
Utoljára módosítva: 2014-08-20 12:57
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Rajtunk múlik, hogy milyen ezer év áll a magyarság előtt - vélekedett a leköszönő polgármester.

 

Ezer év van a hátunk mögött. Rajtunk múlik, hogy ezer év legyen előttünk – mondta az ünnepi szentmisét követő beszédében Gyöngyös polgármestere, Faragó László, aki a Szent Bertalan- templom előtt megtartott városi megemlékezésen köszöntötte az egybegyűlteket.

 

A városvezető államalapító Szent István király munkásságát méltatta, majd a jelenről szólva arról beszélt: Gyöngyös az elmúlt években „hátszél” nélkül is helyt állt és fejlődni tudott.

 

- A négy évre szóló polgármesteri megbízatásom hamarosan lejár. Köszönöm mindazoknak akik megválasztottak és segítették a munkámat. Büszke vagyok arra, hogy a városban nyugalom és béke uralkodott négy éven át. Ügyes-bajos dolgainkat pedig végeztük csendben, becsülettel és tisztességesen. Tennivaló azonban maradt még a következő évekre is. Az új polgármesternek és az új képviselő-testületnek kívánok sok sikert és békés megértést – köszönt el a gyöngyösiektől Faragó László.

Az ünnepi beszédet követően Juhász Ferenc plébános-kanonok áldotta meg az új kenyeret-

- A kenyér mindannyiunk legfontosabb tápláléka, amely maga az élet. Így gondoskodik rólunk Isten, amiért hálásnak kell lennünk. Vigyázzunk hát a kenyérre akkor is, ha kevés és akkor is, ha sok van belőle – fogalmazott a plébános-kanonok.

A városi ünnepségen a Károly Róbert Főiskola Ká-Ró színkörének tagjai tették emlékezetesebbé az ünnepet.

Augusztus 20 - városi ünnep

 
27 kép
Dátum: 2014-08-20 12:43:00
 


Közösségi funkciók