3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenÚj pályázatot írnak ki a gyepmesteri szolgáltatásra

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.07.15. kedd
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A mostani szerződés szerinti pénz nem elég a feladat ellátására.

 

Új pályázatot ír ki az önkormányzat a gyepmesteri szolgáltatásra. Ezt az indokolja, hogy a korábbi években jelentősen módosultak a gyepmesteri tevékenység ellátására vonatkozó jogszabályok, a szerződésben meghatározott szolgáltatási díj azonban már nem fedezi a feladatok jogszerű ellátásának költségeit.

A pénzhiány miatti hiányosságokat a legutóbbi állat-egészségügyi ellenőrzés is feltárta - számolt be a Gyöngyösi Városi Televízió híradója.

Mint az Aktuálisban elhangzott: az önkormányzat 2008-ban szerződött a Lammed Bt.-vel a gyepmesteri feladatok ellátására, s a szolgáltatásért évente 3,5 millió forint díjat állapítottak meg. Ez az összeg azonban kevésnek bizonyult, emiatt a szolgáltató kiegészítést - 12 millió forintot - kért az önkormányzattól a felmerült költségek megtérítésére.

Ezt azonban a közbeszerzési törvény nem teszi lehetővé. Az önkormányzat 3 millió forinttal megemelte az éves díjat, s döntés született arról is, hogy ezért közös megegyezéssel felbontják a szerződést, és új pályázatot írnak ki az év végén.

Az Aktuálisban elhangzott az is: a hatóság által kifogásolt hiányosságok döntő részét már orvosolta a szolgáltató.


Közösségi funkciók