3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Veszélyes gyermekülések

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.07.07. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2014-07-07 15:06
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A fogyasztóvédelmi hatóság több, kerékpárra szerelhető gyermekülést vizsgált. Mindegyik megbukott.

 

A kisgyermekek testi épségének megóvása érdekében joggal várható el, hogy a számukra készült gyermekülések megbízhatóak, tartósak, biztonságosak és kényelmesek legyenek. A nem megfelelő kialakítású, szilárdságú és stabilitású termékek balesetet okozhatnak - áll a fogyasztóvédelmi hatóság közleményében.

A fogyasztóvédelem öt fajra kerékpárülést vizsgált, ezek közül egy előre, négy hátra szerelhető kivitel volt.

A Mechanikai és Villamos Laboratórium eredményei szerint a biztonsági követelményeket egyik gyermekülés sem elégítette ki, azok tehát a használat során veszélyeztetik a gyermekek egészségét és biztonságát.

A problémák leggyakrabban az ülések rögzítésével illetve rögzíthetőségével voltak, valamint a nem megfelelő ülés- háttámla és lábtartó-méretek.

Több alkalommal fedeztek fel olyan hiányosságot, ami a gyermek kezének, vagy lábának beszorulásával fenyegetett.

A nem biztonságos gyermekülések esetében a Hatóság elrendeli azok forgalomból történő kivonását és visszahívását.

A nem biztonságos termékeket és az NFH által letiltott egyéb veszélyes termékeket az alábbi linken éri el.


Közösségi funkciók