3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenMezőőrök, új utcanevek, diákmunka - ülésezett a testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.06.26. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A gyepmesteri szolgáltatásra új pályázatot írnak ki, Mátrafüreden utcákat neveztek el, kezdődik a diákmunka-program, indul a mezőőrség.

 

Az önkormányzat közös megegyezéssel december 1-vel megszünteti a gyepmesteri feladatok ellátásával megbízott LAMMED Bt.-vel megkötött szolgáltatási szerződést, és a kötelező önkormányzati feladatok ellátására új közbeszerzési eljárást folytat le – minderről csütörtöki ülésén döntött a képviselő-testület.

A változást a jelentős költségnövekedés indokolta. Az önkormányzat a kötelező feladatok ellátására új közbeszerzési eljárást folytat le, míg a július 1-jétől december 31-ig terjedő időre a szerződésben foglalt gyepmesteri szolgáltatás díját három millió forinttal kiegészíti.

Döntés született arról is, hogy a 2014/2015 nevelési évben induló óvodai csoportok maximális létszámától eltérhetnek az intézmények, így négy városi óvodába a korábban engedélyezetthez képest hét gyerekkel több járhat majd az ősztől.

A képviselők úgy határoztak, hogy az önkormányzat részt vesz a nyári diákmunkaprogramban, valamint csatlakozik az augusztustól meghirdetett közfoglalkoztatási programhoz. Az előző esetben két fiatal foglalkoztatására biztosan lehetősége lesz önkormányzatnak ám mindent megtesznek annak érdekében, hogy a keretlétszámot ötre bővíthessék.

Szeptembertől Gyöngyösön is mezőőrök vigyázzák majd a határt. A feladatot hat, önkormányzati közalkalmazotti státuszban, teljes munkaidőben foglalkoztatott mezőőr végzi majd el.

A szolgálat elindítására csaknem 9 millió forintot, a működtetésére mintegy 13 millió forintot szán az önkormányzat.

A testületi ülésen öt, mindeddig csak helyrajzi számmal ellátott mátrafüredi utcát is elnevezett a testület. A közterületek a Szalamandra, a Vízimalom, a Borostyán, a Csíky Sándor és a Tölgyes utca nevet kapták.

A testület vállalta, hogy a hivatal munkatársaival megvizsgáltatja, hogy Mátrafüreden milyen lehetőségek vannak új parkolóhelyek építésére.


Közösségi funkciók