3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenPanaszt tettek a gazdák a szalagkorlát miatt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.06.20. péntek
 
Utoljára módosítva: 2014-06-20 13:33
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A 3-as főút Gyöngyös és Nagyréde közötti szakaszán épülő szalagkorlát miatt az eddigi átjárót nem tudják használni.

 

Panaszt tettek a gazdák a hármas úton történő szalagkorlát-építés miatt. Azt mondják, velük senki nem egyeztetett, és elzárják őket a földjeiktől.

A városi televízió híradójának Székely Zoltán, a megyei agrárkamara vezetője azt mondta: a mezőgazdasági gépek eddig a főutat keresztezve jutottak el a földekre, azonban a két útpályát elválasztó szalagkorlát ezt lehetetlenné teszi. Vagy Gyöngyösön, vagy a nagyrédei elágazóban kell megfordulniuk a gépeknek, ami Székely szerint - ellentétben az eredeti céllal - nem csökkenti, hanem inkább növeli a balesetveszélyt.

 

Sérelmezte azt is, hogy az érintett termelőkkel senki nem egyeztetett a beruházásról.

 

Balázs József, Nagyréde polgármestere, volt országgyűlési képviselő szerint azonban a szalagkorláttal és az egységes 90 km/h-s sebességkorlátozással sok baleset megelőzhető lesz. Úgy vélte: a közlekedők biztonsága fontosabb, mint a földek - egyébként szabálytalan - eddigi megközelítési gyakorlata.

Bővebben a Gyöngyösi Városi Televízió híradójában>>


Közösségi funkciók