3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenPanaszt tettek a gazdák a szalagkorlát miatt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.06.20. péntek
 
Utoljára módosítva: 2014-06-20 13:33
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A 3-as főút Gyöngyös és Nagyréde közötti szakaszán épülő szalagkorlát miatt az eddigi átjárót nem tudják használni.

 

Panaszt tettek a gazdák a hármas úton történő szalagkorlát-építés miatt. Azt mondják, velük senki nem egyeztetett, és elzárják őket a földjeiktől.

A városi televízió híradójának Székely Zoltán, a megyei agrárkamara vezetője azt mondta: a mezőgazdasági gépek eddig a főutat keresztezve jutottak el a földekre, azonban a két útpályát elválasztó szalagkorlát ezt lehetetlenné teszi. Vagy Gyöngyösön, vagy a nagyrédei elágazóban kell megfordulniuk a gépeknek, ami Székely szerint - ellentétben az eredeti céllal - nem csökkenti, hanem inkább növeli a balesetveszélyt.

 

Sérelmezte azt is, hogy az érintett termelőkkel senki nem egyeztetett a beruházásról.

 

Balázs József, Nagyréde polgármestere, volt országgyűlési képviselő szerint azonban a szalagkorláttal és az egységes 90 km/h-s sebességkorlátozással sok baleset megelőzhető lesz. Úgy vélte: a közlekedők biztonsága fontosabb, mint a földek - egyébként szabálytalan - eddigi megközelítési gyakorlata.

Bővebben a Gyöngyösi Városi Televízió híradójában>>


Közösségi funkciók