3 °C

 
 
Ebben az összetételben utoljára ülésezett a város képviselő-testülete

Egyebek mellett a Gyöngyösi Atlétikai Klub pénzügyi helyzetéről, a Városgondozási Zrt. 40 milliós eszközbeszerzéséről és a Berényi-Haller-kastély felújítását is tartalmazó beruházás nyílt közbeszerzésének kiírásáról is döntött szeptemberi ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

Átütemezték a Petőfi utcai munkákat

Az önkormányzat kérésére a kivitelező átütemezte a Petőfi utcában tervezett csatornázási munkákat, így hétfőtől mégsem zárják le a város egyik forgalmas közlekedési útvonalát.

Zárva lesz a hivatal

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal 2019. szeptember 24-én (kedden) zárva tart!

Sportok Napja október 5-én

Több mint 20 sportág mutatkozik be a gyöngyösi önkormányzat által szervezett Sportok Napján a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában október 5-én.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. szeptember 19-én, csütörtökön, eső esetén szeptember 13-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Bővebben
26/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

25/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Engedély minden veszélyes üzemnek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.06.12. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Több mint két évig tartott az a hatósági munka, melynek eredményeként a megyénkben működő összes veszélyes üzem megkapta a kikötések nélküli katasztrófavédelmi engedélyt.

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az elmúlt években a veszélyes üzemeket feltérképezte, vizsgálta a beadott üzemazonosítási kérelmeket és az ezzel kapcsolatos hatósági eljárásokat. Az igazgatóság a benyújtott kérelmek alapján összesen harminchat esetben folytatott le üzemazonosítási eljárást, melynek eredményeképpen két új üzem kapott felső küszöbértékű, egy új üzem alsó küszöbértékű veszélyes üzem besorolást, valamint tizenhárom küszöbérték alatti üzemmel is gyarapodott a nyilvántartás - közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivp.

Mint Antal Erika tudatta, az utóbbi kategóriában tizenkét üzemet köteleztek súlyos káresemény-elhárítási terv készítésére.

Jelenleg összesen huszonegy veszélyes üzem felett gyakorol felügyeletet a katasztrófavédelem iparbiztonsági szakterülete megyénkben.

A veszélyes üzemekben évente egyszer kötelező különböző gyakorlatok megtartása, ezek minden esetben megtörténtek. A felső küszöbértékű üzemekben ezen felül külső védelmi terv gyakorlatokat is tart a polgári védelmi szakterület évente egy alkalommal.

A kijelölt veszélyes üzemekben a jogszabályban meghatározott rendszerességgel - felsősnél évente, alsósnál kétévente, küszöbérték alattinál háromévente - időszakos, komplex hatósági ellenőrzéseket is tartanak.

Az elmúlt években megyénk veszélyes üzemeiben nem történt súlyos baleset és nem következett be komoly üzemzavar - közölte a szóvivő.


Közösségi funkciók