3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenEngedély minden veszélyes üzemnek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.06.12. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Több mint két évig tartott az a hatósági munka, melynek eredményeként a megyénkben működő összes veszélyes üzem megkapta a kikötések nélküli katasztrófavédelmi engedélyt.

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az elmúlt években a veszélyes üzemeket feltérképezte, vizsgálta a beadott üzemazonosítási kérelmeket és az ezzel kapcsolatos hatósági eljárásokat. Az igazgatóság a benyújtott kérelmek alapján összesen harminchat esetben folytatott le üzemazonosítási eljárást, melynek eredményeképpen két új üzem kapott felső küszöbértékű, egy új üzem alsó küszöbértékű veszélyes üzem besorolást, valamint tizenhárom küszöbérték alatti üzemmel is gyarapodott a nyilvántartás - közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivp.

Mint Antal Erika tudatta, az utóbbi kategóriában tizenkét üzemet köteleztek súlyos káresemény-elhárítási terv készítésére.

Jelenleg összesen huszonegy veszélyes üzem felett gyakorol felügyeletet a katasztrófavédelem iparbiztonsági szakterülete megyénkben.

A veszélyes üzemekben évente egyszer kötelező különböző gyakorlatok megtartása, ezek minden esetben megtörténtek. A felső küszöbértékű üzemekben ezen felül külső védelmi terv gyakorlatokat is tart a polgári védelmi szakterület évente egy alkalommal.

A kijelölt veszélyes üzemekben a jogszabályban meghatározott rendszerességgel - felsősnél évente, alsósnál kétévente, küszöbérték alattinál háromévente - időszakos, komplex hatósági ellenőrzéseket is tartanak.

Az elmúlt években megyénk veszélyes üzemeiben nem történt súlyos baleset és nem következett be komoly üzemzavar - közölte a szóvivő.


Közösségi funkciók