3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Városnap - ünnepeljünk együtt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.30. péntek
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A múzeumban adják át a díszpolgári címet.

 

A hagyományokhoz híven az idei városnapon is díszpolgárt választ Gyöngyös. A Pro Civitate kitüntetést június elsején, vasárnap adja át Faragó László polgármester a díjazottnak, dr. Bartus József nyugalmazott szakgyógyszerésznek.

A Pro Civitate kitüntetés a gyöngyösi önkormányzat képviselő-testülete által alapított legrangosabb elismerés. A kitüntetés olyan személyeknek és közösségeknek ítélhető oda, akik több éven keresztül kimagasló munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez.

A hagyományoktól eltérően az idei városnapi és a díjátadó ünnepséget a Mátra Múzeumnak is otthont adó Orczy-kastélyban rendezik meg.

Gyöngyöshalász lesz a XIX. századi piac díszvendége

Gyöngyös Város Barátainak Köre idén is megrendezi a június elsejei városnapon a XIX. századi piacot a Fő téren.

A korábbiaktól eltérően a piacot megnyitó felvonulás a Pátzay János Zeneiskolától indul a városháza elé, ahol a polgármester a kisbíró és a fanfárok hangja után hivatalosan megnyitja a sokadalmat.

A hagyományokhoz híven idén is lesz díszvendége a vásári forgatagnak. A megtisztelő címet idén Gyöngyöshalász kapta meg, amely saját örökségét, néphagyományait mutathatja be.

Balázs Ernő, a baráti kör elnöke elmondta: a XIX. századi piacon a gyöngyösi diákok mellett a környékbeli települések iskolásai is fellépnek majd.

A vásári forgatagban számos szórakoztató program várja az érdeklődőket. A hagyományokhoz híven idén is kézművesek kínálják majd a Fő téren portékáikat, saját készítésű termékeiket, melyekért a korábbi évekhez hasonlóan most is fabatkával fizethetnek majd a piacon vásárlók.

A rendezvényt idén először utcabál zárja.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ha tehetik, akkor a kornak megfelelő öltözékben vegyenek részt a forgatagban.

Az egyesület szervező munkáját a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület és a Mátra Művelődési Központ is segíti.

A 680 éves várost köszönti a városnapi hangverseny

Gyöngyösön már hagyomány, hogy az egy hónapon át tartó Gyöngyösi Művészeti Hetek programsorozatot a városnapi hangverseny zárja. Idén sem lesz ez másként: június elsején este fél nyolckor a Szent Bertalan-templomban a Cantare Városi Vegyeskar, a Cantus Corvinus Vegyeskar és a Musica Mansueta Kamarazenekar közreműködésével is megemlékeznek a városalapítás 680. évfordulójáról.

Dr. Birnbaumné Pintér Mária, a koncertet szervező Mátra Művelődési Központ igazgatója elmondta: az elmúlt években a vokális művek domináltak a városnapi hangversenyen, most először azonban az instrumentális zenét részesítik előnyben.

A hangszerek közül a az orgonáé és a zongoráé lesz a főszerep. Az előbbit Németh Zsuzsanna és Várallyay Róbert, míg az utóbbit Várallyay Ágnes és Monostori Gábor szólaltatja majd meg.

Az orgonisták és a zongoristák a Musica Mansueta Kamarazenekarral közösen Gulya Róbert azon művéből mutatnak be részletet, amit a zeneszerző a városalapítás 675. évfordulójára írt. Ezt követően a kórusok pünkösdhöz és húsvéthoz kapcsolódó műveket adnak majd elő.

Az est karnagya Ménesi Gergely lesz, akivel már többször is találkozhatott a gyöngyösi közönség.

A szokásokhoz híven, a városnapi hangversenyen a polgármester zárja majd a költészet napján kezdődött Gyöngyösi Művészeti Heteket.


Közösségi funkciók