3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenMarad a Volán - ülésezett a képviselő-testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.29. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Továbbra is a Mátra Volán Zrt. biztosítja Gyöngyösön az autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítást – erről döntött csütörtöki ülésén a város képviselő-testülete.

 

A közfeladat ellátásához szükséges húszmillió forintos többlet-fedezetet a város a költségvetési hiány terhére biztosítja.

A képviselők továbbá döntöttek arról is, hogy idén is kérelmet nyújtanak be a helyi közösségi közlekedés támogatására.

A testületi ülésen az is kiderült, hogy eredményes volt a város központi zöldterületeinek karbantartási munkáira kiírt nyílt közbeszerzési eljárás, melynek nyertese a ZÖFE Zöldterület-fenntartó és Fejlesztő Kft. lett, amely 2015 januárjától 2025 végéig látja majd el a munkát Gyöngyösön.

A testület döntött arról is, hogy egészségügyi, valamint oktatási-nevelési tevékenységek támogatására 500 ezer forintot, kulturális tevékenységek támogatására 3 millió, szociális tevékenységek támogatására egymillió, míg sporttevékenységek támogatására 4,3 millió forintot osztanak szét alapítványok és egyéb szervezetek között.

Az önkormányzat idén is finanszírozza a 13. életévüket betöltött lányok humán papilloma vírus (HPV) elleni védőoltását. A négykomponensű HPV oltóanyag költségét, mintegy 3,3 millió forintot az idei költségvetésből biztosítja a város. Az oltási programban azok a fiatalok vehetnek részt, akik 2014. január 1. és augusztus 31. között betöltik 13. életévüket.

A képviselők határozata alapján a Gyöngyös Város Egészségügyéért díjat idén dr. Bordás Béla nyugalmazott gyermekorvos és dr. Hrabár Jenő főorvos veheti át. A Gyöngyös Város Közszolgálatáért elismerést Csépányné Kovács Emese közigazgatási csoportvezető és Percze Lászlóné ellátási és szolgáltatási ügyintéző kapja majd meg.

A csütörtöki gyöngyösi képviselő-testületi ülés elején Horváth László, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a grémiumot és tagjainak partnerséget ajánlott Gyöngyös és térsége fejlődése érdekében.

A testület döntött arról is, hogy infrastruktúra-fejlesztésre 35 millió forint tagi hitelt biztosít a Gyöngyös Ipari Park Fejlesztő Kft. részére.


Közösségi funkciók