3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Marad a Volán - ülésezett a képviselő-testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.29. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Továbbra is a Mátra Volán Zrt. biztosítja Gyöngyösön az autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítást – erről döntött csütörtöki ülésén a város képviselő-testülete.

 

A közfeladat ellátásához szükséges húszmillió forintos többlet-fedezetet a város a költségvetési hiány terhére biztosítja.

A képviselők továbbá döntöttek arról is, hogy idén is kérelmet nyújtanak be a helyi közösségi közlekedés támogatására.

A testületi ülésen az is kiderült, hogy eredményes volt a város központi zöldterületeinek karbantartási munkáira kiírt nyílt közbeszerzési eljárás, melynek nyertese a ZÖFE Zöldterület-fenntartó és Fejlesztő Kft. lett, amely 2015 januárjától 2025 végéig látja majd el a munkát Gyöngyösön.

A testület döntött arról is, hogy egészségügyi, valamint oktatási-nevelési tevékenységek támogatására 500 ezer forintot, kulturális tevékenységek támogatására 3 millió, szociális tevékenységek támogatására egymillió, míg sporttevékenységek támogatására 4,3 millió forintot osztanak szét alapítványok és egyéb szervezetek között.

Az önkormányzat idén is finanszírozza a 13. életévüket betöltött lányok humán papilloma vírus (HPV) elleni védőoltását. A négykomponensű HPV oltóanyag költségét, mintegy 3,3 millió forintot az idei költségvetésből biztosítja a város. Az oltási programban azok a fiatalok vehetnek részt, akik 2014. január 1. és augusztus 31. között betöltik 13. életévüket.

A képviselők határozata alapján a Gyöngyös Város Egészségügyéért díjat idén dr. Bordás Béla nyugalmazott gyermekorvos és dr. Hrabár Jenő főorvos veheti át. A Gyöngyös Város Közszolgálatáért elismerést Csépányné Kovács Emese közigazgatási csoportvezető és Percze Lászlóné ellátási és szolgáltatási ügyintéző kapja majd meg.

A csütörtöki gyöngyösi képviselő-testületi ülés elején Horváth László, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a grémiumot és tagjainak partnerséget ajánlott Gyöngyös és térsége fejlődése érdekében.

A testület döntött arról is, hogy infrastruktúra-fejlesztésre 35 millió forint tagi hitelt biztosít a Gyöngyös Ipari Park Fejlesztő Kft. részére.


Közösségi funkciók