3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

KEZEK - félidőben a tapasztalatokról

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.27. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-05-27 16:13
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az Észak-Magyarországi felsőoktatási intézmények közös programja példa arra is, hogy a versengés és az együttműködés nem zárja ki egymást.

 

Félidejéhez érkezett a „KEZEK” – Észak-Magyarország felsőoktatási intézményeinek együttműködése TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0001 projekt

Az Észak-magyarországi régió felsőoktatási intézményeinek közös programja az Európai Unió csaknem egymilliárd forintos támogatásával indult 2014. tavaszán.

 
Rektorok egymás között: Prof. Dr. Torma András, Helgertné dr. Szabó Ilona és dr. Liptai Kálmán

A KEZEK munkacímen futó program gazdája a Miskolci Egyetem, amely az egri Eszterházy Károly Főiskolával, valamint a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolával működik együtt. A cél olyan alprojektek megvalósítása, amelyek jól kapcsolódnak a három felsőoktatási intézmény erőforrás-kihasználásához, az intézményfejlesztési célokhoz, illetve a régió szellemi, munkaerőpiaci szereplői számára kiemelt fontossággal bírnak.

 

A program részeként tíz alprogram valósul meg, a projekt félidejében az eddig elvégzett munkáról és annak már tapasztalható eredményeiről rendeztek konferenciát a Károly Róbert Főiskolán.

Mint elhangzott, a tíz alprogram három nagy csoportra osztható. Az elsőbe a régió hátrányos helyzetének mérséklését célzó tevékenységek tartoznak, a másodikat az intézmények azonos modellekre épülő irányítási rendszerének fejlesztése adja, míg a harmadik témacsoport az oktatók, kutatók, hallgatók képzése, tananyagok, duális képzési és hallgatói szolgáltatási megoldások fejlesztése.

A teljes egészében támogatásból megvalósuló program két évig tart.

 
dr. Dinya László: fontos, hogy képesek legyünk „kötelékben repülni”

A „félidei” tapasztalatokat összegezve dr. Dinya László, a KRF intézményi projektfelelőse úgy fogalmazott a konferencia utáni sajtótájékoztatón: az eddigi tevékenység bebizonyította, hogy a felsőoktatásban is fontos, hogy a szereplők képesek legyenek „kötelékben repülni”, vagyis összehangolni munkájukat.

 

- Többen kételkedtek, hogy mennyire lehet eredményes a térség három, egymással versengő felsőoktatási intézményének ilyen együttműködése. A konferencián elhangzott összefoglalók is megerősítettek abban: a versengés és az együttműködés nem zárják ki egymást, ennek ékes példája a KEZEK projekt - fogalmazott dr. Dinya László.


Közösségi funkciók