3 °C

 
 
24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

20/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben

KEZEK - félidőben a tapasztalatokról

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.27. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-05-27 16:13
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az Észak-Magyarországi felsőoktatási intézmények közös programja példa arra is, hogy a versengés és az együttműködés nem zárja ki egymást.

 

Félidejéhez érkezett a „KEZEK” – Észak-Magyarország felsőoktatási intézményeinek együttműködése TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0001 projekt

Az Észak-magyarországi régió felsőoktatási intézményeinek közös programja az Európai Unió csaknem egymilliárd forintos támogatásával indult 2014. tavaszán.

 
Rektorok egymás között: Prof. Dr. Torma András, Helgertné dr. Szabó Ilona és dr. Liptai Kálmán

A KEZEK munkacímen futó program gazdája a Miskolci Egyetem, amely az egri Eszterházy Károly Főiskolával, valamint a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolával működik együtt. A cél olyan alprojektek megvalósítása, amelyek jól kapcsolódnak a három felsőoktatási intézmény erőforrás-kihasználásához, az intézményfejlesztési célokhoz, illetve a régió szellemi, munkaerőpiaci szereplői számára kiemelt fontossággal bírnak.

 

A program részeként tíz alprogram valósul meg, a projekt félidejében az eddig elvégzett munkáról és annak már tapasztalható eredményeiről rendeztek konferenciát a Károly Róbert Főiskolán.

Mint elhangzott, a tíz alprogram három nagy csoportra osztható. Az elsőbe a régió hátrányos helyzetének mérséklését célzó tevékenységek tartoznak, a másodikat az intézmények azonos modellekre épülő irányítási rendszerének fejlesztése adja, míg a harmadik témacsoport az oktatók, kutatók, hallgatók képzése, tananyagok, duális képzési és hallgatói szolgáltatási megoldások fejlesztése.

A teljes egészében támogatásból megvalósuló program két évig tart.

 
dr. Dinya László: fontos, hogy képesek legyünk „kötelékben repülni”

A „félidei” tapasztalatokat összegezve dr. Dinya László, a KRF intézményi projektfelelőse úgy fogalmazott a konferencia utáni sajtótájékoztatón: az eddigi tevékenység bebizonyította, hogy a felsőoktatásban is fontos, hogy a szereplők képesek legyenek „kötelékben repülni”, vagyis összehangolni munkájukat.

 

- Többen kételkedtek, hogy mennyire lehet eredményes a térség három, egymással versengő felsőoktatási intézményének ilyen együttműködése. A konferencián elhangzott összefoglalók is megerősítettek abban: a versengés és az együttműködés nem zárják ki egymást, ennek ékes példája a KEZEK projekt - fogalmazott dr. Dinya László.


Közösségi funkciók