3 °C

 
 
Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Több mint hétszáz labdát kapnak az óvodák

Gyöngyös mind a kilenc óvodája csaknem 80 új labdát kap még az év elején, a kormány által kezdeményezett "Ovis labdaprogram" jóvoltából.

Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenKEZEK - félidőben a tapasztalatokról

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.27. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-05-27 16:13
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az Észak-Magyarországi felsőoktatási intézmények közös programja példa arra is, hogy a versengés és az együttműködés nem zárja ki egymást.

 

Félidejéhez érkezett a „KEZEK” – Észak-Magyarország felsőoktatási intézményeinek együttműködése TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0001 projekt

Az Észak-magyarországi régió felsőoktatási intézményeinek közös programja az Európai Unió csaknem egymilliárd forintos támogatásával indult 2014. tavaszán.

 
Rektorok egymás között: Prof. Dr. Torma András, Helgertné dr. Szabó Ilona és dr. Liptai Kálmán

A KEZEK munkacímen futó program gazdája a Miskolci Egyetem, amely az egri Eszterházy Károly Főiskolával, valamint a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolával működik együtt. A cél olyan alprojektek megvalósítása, amelyek jól kapcsolódnak a három felsőoktatási intézmény erőforrás-kihasználásához, az intézményfejlesztési célokhoz, illetve a régió szellemi, munkaerőpiaci szereplői számára kiemelt fontossággal bírnak.

 

A program részeként tíz alprogram valósul meg, a projekt félidejében az eddig elvégzett munkáról és annak már tapasztalható eredményeiről rendeztek konferenciát a Károly Róbert Főiskolán.

Mint elhangzott, a tíz alprogram három nagy csoportra osztható. Az elsőbe a régió hátrányos helyzetének mérséklését célzó tevékenységek tartoznak, a másodikat az intézmények azonos modellekre épülő irányítási rendszerének fejlesztése adja, míg a harmadik témacsoport az oktatók, kutatók, hallgatók képzése, tananyagok, duális képzési és hallgatói szolgáltatási megoldások fejlesztése.

A teljes egészében támogatásból megvalósuló program két évig tart.

 
dr. Dinya László: fontos, hogy képesek legyünk „kötelékben repülni”

A „félidei” tapasztalatokat összegezve dr. Dinya László, a KRF intézményi projektfelelőse úgy fogalmazott a konferencia utáni sajtótájékoztatón: az eddigi tevékenység bebizonyította, hogy a felsőoktatásban is fontos, hogy a szereplők képesek legyenek „kötelékben repülni”, vagyis összehangolni munkájukat.

 

- Többen kételkedtek, hogy mennyire lehet eredményes a térség három, egymással versengő felsőoktatási intézményének ilyen együttműködése. A konferencián elhangzott összefoglalók is megerősítettek abban: a versengés és az együttműködés nem zárják ki egymást, ennek ékes példája a KEZEK projekt - fogalmazott dr. Dinya László.


Közösségi funkciók