3 °C

 
 
Levendulakert a lakóotthon udvarán

Háromszáz tő levendulát ültettek el önkéntesek segítségével a gyöngyösi Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány által alapított, fogyatékkal élők lakóotthonának udvarán.

Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban

Gyöngyös Város Képviselő-testülete - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - a 66/2019. (II.28.) önkormányzati határozatában a Polgármesteri Hivatalban 2019. július 15. napjától 2019. július 26. napjáig nyári igazgatási szünetet rendelt el.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. július 11-én, csütörtökön, eső esetén július 12-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Látványterven mutatják be, hogy néz majd ki a szabadtéri színpad

Jövő héten kezdődik a Főtéri Nyári Esték programsorozata Gyöngyösön. A szabadtéri színpad építése jó ütemben halad, és látványterven már a végleges állapotot is láthatjuk.

Szeptemberre elkészülhet a Fecske Úti Óvoda konyhafelújítása

A Fecske Úti Tagóvoda konyhafelújításával kapcsolatos döntést is hozott a gyöngyösi képviselő-testület júliusi, rendkívüli ülésén. A grémium útfelújításokról is határozott.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

KEZEK - félidőben a tapasztalatokról

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.27. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-05-27 16:13
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az Észak-Magyarországi felsőoktatási intézmények közös programja példa arra is, hogy a versengés és az együttműködés nem zárja ki egymást.

 

Félidejéhez érkezett a „KEZEK” – Észak-Magyarország felsőoktatási intézményeinek együttműködése TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0001 projekt

Az Észak-magyarországi régió felsőoktatási intézményeinek közös programja az Európai Unió csaknem egymilliárd forintos támogatásával indult 2014. tavaszán.

 
Rektorok egymás között: Prof. Dr. Torma András, Helgertné dr. Szabó Ilona és dr. Liptai Kálmán

A KEZEK munkacímen futó program gazdája a Miskolci Egyetem, amely az egri Eszterházy Károly Főiskolával, valamint a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolával működik együtt. A cél olyan alprojektek megvalósítása, amelyek jól kapcsolódnak a három felsőoktatási intézmény erőforrás-kihasználásához, az intézményfejlesztési célokhoz, illetve a régió szellemi, munkaerőpiaci szereplői számára kiemelt fontossággal bírnak.

 

A program részeként tíz alprogram valósul meg, a projekt félidejében az eddig elvégzett munkáról és annak már tapasztalható eredményeiről rendeztek konferenciát a Károly Róbert Főiskolán.

Mint elhangzott, a tíz alprogram három nagy csoportra osztható. Az elsőbe a régió hátrányos helyzetének mérséklését célzó tevékenységek tartoznak, a másodikat az intézmények azonos modellekre épülő irányítási rendszerének fejlesztése adja, míg a harmadik témacsoport az oktatók, kutatók, hallgatók képzése, tananyagok, duális képzési és hallgatói szolgáltatási megoldások fejlesztése.

A teljes egészében támogatásból megvalósuló program két évig tart.

 
dr. Dinya László: fontos, hogy képesek legyünk „kötelékben repülni”

A „félidei” tapasztalatokat összegezve dr. Dinya László, a KRF intézményi projektfelelőse úgy fogalmazott a konferencia utáni sajtótájékoztatón: az eddigi tevékenység bebizonyította, hogy a felsőoktatásban is fontos, hogy a szereplők képesek legyenek „kötelékben repülni”, vagyis összehangolni munkájukat.

 

- Többen kételkedtek, hogy mennyire lehet eredményes a térség három, egymással versengő felsőoktatási intézményének ilyen együttműködése. A konferencián elhangzott összefoglalók is megerősítettek abban: a versengés és az együttműködés nem zárják ki egymást, ennek ékes példája a KEZEK projekt - fogalmazott dr. Dinya László.


Közösségi funkciók