3 °C

 
 
Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. június 19-én, szerdán, eső esetén június 21-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Fantasztikus magyar teljesítmény a királyetapon!

Az összetettben élen álló lett Krists Neilands nyerte a Tour de Hongrie királyetapját, a kékestetői célba másodikként Dina Márton, a harmadik helyen pedig Valter Attila ért be, az utolsó szakasz előtt ez lett az összetett élcsoportjának sorrendje is.

Tour de Hongrie - segítséggel a csúcsra

A magyar kerékpáros körverseny történetében kilencedik alkalommal rendeznek hegyibefutót hazánk legmagasabb csúcsán, Kékestetőn. A június 15-én, szombaton délután megrendezendő programot több gyöngyösi szervezet és vállalkozás is támogatja.

Üzemi próbák - sötétebb lesz a füst

Visontán a Mátrai Erőműben befejezéséhez közeledik – az éves karbantartási program részeként - az V. számú 232 MW-os blokk kisjavítása, a napokban megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, a hideg és meleg próbák.

A könyv gyöngyösi ünnepe

Idén először Gyöngyös is nagy szabású szabadtéri rendezvénysorozattal készült az Ünnepi Könyvhétre. Az olvasást népszerűsítő programok az önkormányzat főszervezésében, a Mátra Művelődési Központ, a Líra Könyvesbolt és a Vachott Sándor Városi Könyvtár támogató közreműködésével valósul meg.

Bővebben
22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

19/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Kiss Szaléz tisztelete: példa és lelkiismeret

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.10. szombat
 
Utoljára módosítva: 2014-05-10 18:36
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Páter Kiss Szaléz szobrát a ferences rendházban avatták fel.

 
 

A hét ferences vértanú egyike, Kiss Szaléz (1904–1946) ferences mártír mellszobrát avatták szombaton Gyöngyösön. Az Európa Kulturális Egyesület adományából készült műalkotás a ferences kolostor műemlék könyvtárához vezető lépcsőházban, a kolostor ajtaja mellett kapott helyet.

 

Páter Kiss Szalézra emlékezve Kálmán Peregrin, a hét ferences vértanú boldoggá avatási ügyének rendi felelőse úgy fogalmazott: Kiss Szaléz Amerikából jött haza, amikor látta, hogy a diktatúrák fenyegetik az országot, mert úgy érezte, hogy mindenképp a szenvedők mellett kell állnia.

Debrecenből azért kellett menekülnie, mert zsidókat mentett, Gyöngyösről a kommunisták vitték el...

- A két diktatúra egyaránt gyilkos, nem lehet egyiket a másik ellen kijátszani, mert mindkettő ugyanabból a gonosz gyökérből táplálkozik - fogalmazott Kálmán Peregrin. Úgy vélte: a kommunista diktatúra idején az egyház egyfajta lelkiismerete volt a társadalomnak, amit hatalmi erővel kellett elnyomni. Úgy vélte, ma is hasonló szerepe van a katolikus egyháznak, s ennek kapcsán nyomatékosította azt is: akkor nem leszünk képmutatók, ha olyan közösségeket alkotunk, amelyek a társadalomban a lelkiismeret szerepét töltik be.

A megemlékezés után a rendház épületébe vonultak az ünneplők, ahol felavatták és megáldották Páter Kiss Szaléz mellszobrát. A szobor Kovács Tamás László alkotása, aki maga is részt vett az ünnepségen.

Kiss Szaléz szobrának avatása

 
19 kép
Dátum: 2014-05-10 18:18:00
 


Közösségi funkciók