3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenThaiföldi pedagógusok ismerkedtek Gyöngyössel

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.05. hétfő
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Tíz thaiföldi pedagógus ismerkedett meg nemrég Gyöngyös oktatási intézményeivel. A délkelet-ázsiai országból érkezett vendégeket a város polgármestere is fogadta, és kiderült, Thaiföldön nem ritka, hogy négy-ötezer diák is jár egy iskolába.

 
 

A thaiföldi pedagógusok, akiknek többsége iskolaigazgató, jutalomútként kapta a magyarországi látogatást. A többéves munkával kiérdemelt utazáson a tanárok saját költségükön, önkéntesként vettek részt az AFS, vagyis a Nemzetközi Csereprogram Alapítvány segítségének köszönhetően. Mint azt Bódi Csaba, az AFS Jászság és Mátraalja csoportjának egyik vezető önkéntese elmondta: a vendégek itt-tartózkodásuk idején gyöngyösi, atkári és jászárokszállási családoknál laktak.

 

Az AFS szervezet idén százéves. A thaiföldi immár ötven, míg a magyar 25 éve működik. A thaiföldiek szeretik Magyarországot, így évente egy csoportot biztosan, de van, hogy kettőt is fogad az alapítványunk – mondta Bódi Csaba.

A thaiföldi pedagógusokat Faragó László, Gyöngyös polgármestere is fogadta, aki kifejezte: külön öröm számára a tanárok vendéglátása és köszöntése, hiszen ő maga is a pedagógusi pályáról érkezett a város élére. Miután bemutatta a vendégeknek a várost, a thai iskoláról, oktatásról beszélgetett a vendégtanárokkal, akik, mint kiderült, mind angolt tanítanak a délkelet-ázsiai országban, ahol a hazaihoz képest jóval nagyobb osztály- és iskolalétszám is. A látogatók többsége olyan oktatási intézményben tanít, ahol négy-ötezer diák tanul, akár ötvenfős létszámú osztályokban. De mint mondták, a nagy lélekszámú tanári kar ellenére igen jó a kollegialitás a tanárok között. Thaiföldön a tanárok többsége tiszti rendfokozattal is rendelkezik, hiszen magas tisztséget töltenek be. A vendégek újdonságként tapasztalták, hogy a hazai osztálytermek falát képekkel díszítik, a gyöngyösiek pedig azt furcsállották, hogy a thai iskolákban késhetnek a diákok, és azon sem botránkozik meg senki, ha az órán elalszanak a gyerekek.

A gyöngyösi városházán tett látogatást megelőzően a vendégek jártak Egerben, Recsken, Parádon, Gyöngyöspatán és a Mátrában. Megismerték a város óvodáit, általános és középiskoláit, valamint ellátogattak a Károly Róbert Főiskolára és a Pátzay János Katolikus Zeneiskolába is. Hazautazásuk előtt még egy ballagási ünnepségnek is részesei lehettek a jászárokszállási gimnáziumban.


Közösségi funkciók