3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Kékestetőn választották meg a ferencesek új vezetőjét

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.04.28. hétfő
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tisztújítással egybekötött rendi gyűlést tartott a napokban Kékestetőn. Az első napokat lelki felkészülésre és visszatekintésre szánták, majd megtárgyalták a javaslatokat, végül tisztújítást tartottak.

 

A káptalanra készülve minden rendház, intézmény, plébánia, templomigazgatóság, és a nevelőtestületek külön-külön írásban összegezték az elmúlt évek történéseit, folyamatait, és mindenki javaslatokat nyújthatott be a jövőre vonatkozóan, melyeket megvitattak.

A legfontosabb azonban az új vezetőség, vagyis a tartományfőnök, a helyettese és a rendi tanács, vagyis a definitórium tagjainak megválasztása volt.

A ferencesek új vezetője Dobszay Benedek, helyettese Várnay Jakab lett. A vezetőnek és a helyettesének hat, a definitoroknak pedig három évre szól a megbízatása.

Az idei káptalanra 64-en jelezték részvételi szándékukat. Ilyen nagy létszámú rendi gyűlést még a magyar ferencesek nem tartottak, hiszen korábban választott tagok képviselték az egyes közösségeket.

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tagjai 14 kolostorban élnek, 18 plébániát látnak el, templomigazgatóságokat vezetnek, gondozzák a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyet, valamint számos oktatási intézményt és szociális intézményt működtetnek.


Közösségi funkciók