3 °C

 
 
Részönkormányzati szavazás Mátrafüreden

Gyöngyös Város Polgármestere kitűzte a Mátrafüredi Részönkormányzat választott tagjainak jelölésére irányuló szavazást.

Tartsuk tisztán az árkokat!

Az ingatlanok előtti árkok tisztántartása rendkívül fontos, és az ingatlan tulajdonosága feladata – hívja fel a figyelmet a polgármesteri hivatal illetékes igazgatósága.

Újra kigyúlnak az ünnep fényei

Megkezdődtek az adventi előkészületek Gyöngyösön. A város díszvilágítását november 29-én kapcsolják be, az adventi rendezvénysorozat sztárfellépők és karácsonyi vásár mellett számos gyermekjátékot és hamisítatlan ünnepi hangulatot kínál.

Kitüntetések a szociális munka napja alkalmából

Héri Andrea, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ munkatársa vehette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. A civil szervezetek által alapított Elfogdás díját idén a Gyöngyösi Kézilabda Klub kapta.

Már Tokió felé tekint

Lezárta 2019-es szezonját Kovács Zsófia, aki az idei év jó eredményeinek köszönhetően stabil helyen áll a triatlonosok olimpiai kvalifikációjában.

Bővebben
Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Bővebben

Laktanya, pálya, kitüntetések

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.04.24. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Ülésezett Gyöngyös képviselő-testülete. Kitüntetésekről és személyi kérdésekről is döntöttek.

 

Tavaly Gyöngyösön csaknem ötszáz regisztrált esettel csökkent a bűncselekmények száma az előző évi adatokhoz képest – tájékoztatta Balogh Tibor rendőr alezredes a város képviselő-testületét a csütörtöki ülésen. A kapitányságvezető hozzátette: a városban döntően a vagyon elleni bűncselekmények jellemzőek. Ezt támasztja alá a lopások számának alakulása is, amely bár 2012-höz képest tavaly csökkent, ennek ellenére Gyöngyösön elkövetett bűncselekmények felét jelenti.

A rendőrkapitány tájékoztatása szerint Gyöngyösön kevesebb volt 2013-ban a közterületen elkövetett, regisztrált bűncselekmények száma, valamint a közlekedési balesetek száma is. Balogh Tibor kiemelte, hogy 2010 óta folyamatosan javuló tendenciát mutatnak a rendőrség munkáját értékelő mutatók.

Czinege László rendőr ezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a beszámoló kapcsán megköszönte az önkormányzat támogatását, valamint a polgárőrség és a közterület felügyelet segítségét.

A képviselők a testületi ülésen döntöttek arról, hogy 15,5 millió forintot biztosítanak a költségvetésből a régi laktanya területén lévő épületek elbontásához, ugyanis a telken kap majd helyet az új tűzoltólaktanya. Az önkormányzat továbbá tájékoztatja a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot arról, hogy az újonnan épülő tűzoltóságnak otthont adó ingatlant jelzálogjog terheli, ám a tehermentesítésről már elkezdte a tárgyalásokat a város.

A testület határozott arról is, hogy a készülő műfüves pályát a Gyöngyösi Sportfólió Kft. üzemelteti majd.

Az önkormányzat 25 millió forinttal segíti a ferences rendi kolostor homlokzat-felújítását, melyhez a rend pályázati támogatást is remél.

A képviselő-testület hozzájárult ahhoz is, hogy a polgármesteri hivatalban – adminisztratív és egyéb kisegítő tevékenység ellátására – májustól június végéig határozott időre legfeljebb 22 alkalmazottat teljes munkaidőben, munkaviszonyban, minimálbér alkalmazása mellett foglalkoztasson. Ennek költségeit a város költségvetéséből fedezik.

A képviselő-testület által alapított Pro Civitate kitüntetést dr. Bartus József nyugalmaztott szakgyógyszerésznek ítélte oda a grémium. A díjazott a városnapon, június elsején veheti majd át az elismerést.

A Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetést ebben az évben Tariné Surányi Ilona, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola pedagógusa, Jankovits Iván nyugalmazott középiskolai tanár és Fiser Antalné, a Platán Úti Tagóvoda vezetője veheti majd át a városi pedagógusnapon.

A képviselők döntése értelmében a Heves megyéért díjra a város Ombódi Andrást, a Vidróczki néptáncegyüttes vezetőjét, valamint Várkonyi Maréza képzőművészt terjeszti fel.

Ugyancsak döntött a képviselő-testület arról, hogy a Gyöngyösi Városi Televízió ügyvezető igazgatójának megbízatását három évvel - 2017 május végéig - meghosszabbítja.


Közösségi funkciók