3 °C

 
 
Idén is az önkormányzat kapta a művésztelep képeit

A mátrafüredi művésztelep alkotóinak kilenc újabb festményét ajánlották fel az önkormányzat számára. Az alkotások egyelőre a városháza falait díszítik, később azonban egy állandó gyöngyösi galériának is alapjául szolgálhatnak.

Botlatókövek emlékeztetnek az elhurcoltakra

A Frankl család tagjaira emlékeztetnek Gyöngyös első botlatókövei. Az emlékjelek a deportált, munkaszolgálatban vagy haláltáborokban elpusztított honfitársainkra emlékezetnek utolsó szabadon választott lakóhelyükön.

Új autó segíti a hajléktalan-ellátást

Új járművel erősödtek az utcai szociális munka feltételei Gyöngyösön. A gépkocsit az önkormányzat egy sikeres pályázat segítségével szerezte be.

Operagálával ünneplik a zene világnapját

Idén is operagálával ünneplik a zene világnapját Gyöngyösön. A szeptember 22-i eseményen olyan kiváló művészek lépnek színpadra, mint Miklósa Erika. A Dr. Fejes András Sportcsarnokban rendezendő esemény ezúttal is ingyenesen látogatható.

Adófizetési határidő: szeptember 16.

Ezúton hívjuk fel az adózók szíves figyelmét, hogy 2019. II. félévi helyi adók, valamint a gépjárműadó befizetése 2019. szeptember 16-ig teljesíthető adópótlékmentesen!

Bővebben
26/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

25/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Laktanya, pálya, kitüntetések

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.04.24. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Ülésezett Gyöngyös képviselő-testülete. Kitüntetésekről és személyi kérdésekről is döntöttek.

 

Tavaly Gyöngyösön csaknem ötszáz regisztrált esettel csökkent a bűncselekmények száma az előző évi adatokhoz képest – tájékoztatta Balogh Tibor rendőr alezredes a város képviselő-testületét a csütörtöki ülésen. A kapitányságvezető hozzátette: a városban döntően a vagyon elleni bűncselekmények jellemzőek. Ezt támasztja alá a lopások számának alakulása is, amely bár 2012-höz képest tavaly csökkent, ennek ellenére Gyöngyösön elkövetett bűncselekmények felét jelenti.

A rendőrkapitány tájékoztatása szerint Gyöngyösön kevesebb volt 2013-ban a közterületen elkövetett, regisztrált bűncselekmények száma, valamint a közlekedési balesetek száma is. Balogh Tibor kiemelte, hogy 2010 óta folyamatosan javuló tendenciát mutatnak a rendőrség munkáját értékelő mutatók.

Czinege László rendőr ezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a beszámoló kapcsán megköszönte az önkormányzat támogatását, valamint a polgárőrség és a közterület felügyelet segítségét.

A képviselők a testületi ülésen döntöttek arról, hogy 15,5 millió forintot biztosítanak a költségvetésből a régi laktanya területén lévő épületek elbontásához, ugyanis a telken kap majd helyet az új tűzoltólaktanya. Az önkormányzat továbbá tájékoztatja a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot arról, hogy az újonnan épülő tűzoltóságnak otthont adó ingatlant jelzálogjog terheli, ám a tehermentesítésről már elkezdte a tárgyalásokat a város.

A testület határozott arról is, hogy a készülő műfüves pályát a Gyöngyösi Sportfólió Kft. üzemelteti majd.

Az önkormányzat 25 millió forinttal segíti a ferences rendi kolostor homlokzat-felújítását, melyhez a rend pályázati támogatást is remél.

A képviselő-testület hozzájárult ahhoz is, hogy a polgármesteri hivatalban – adminisztratív és egyéb kisegítő tevékenység ellátására – májustól június végéig határozott időre legfeljebb 22 alkalmazottat teljes munkaidőben, munkaviszonyban, minimálbér alkalmazása mellett foglalkoztasson. Ennek költségeit a város költségvetéséből fedezik.

A képviselő-testület által alapított Pro Civitate kitüntetést dr. Bartus József nyugalmaztott szakgyógyszerésznek ítélte oda a grémium. A díjazott a városnapon, június elsején veheti majd át az elismerést.

A Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetést ebben az évben Tariné Surányi Ilona, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola pedagógusa, Jankovits Iván nyugalmazott középiskolai tanár és Fiser Antalné, a Platán Úti Tagóvoda vezetője veheti majd át a városi pedagógusnapon.

A képviselők döntése értelmében a Heves megyéért díjra a város Ombódi Andrást, a Vidróczki néptáncegyüttes vezetőjét, valamint Várkonyi Maréza képzőművészt terjeszti fel.

Ugyancsak döntött a képviselő-testület arról, hogy a Gyöngyösi Városi Televízió ügyvezető igazgatójának megbízatását három évvel - 2017 május végéig - meghosszabbítja.


Közösségi funkciók