3 °C

 
 
6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

2/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

BővebbenLaktanya, pálya, kitüntetések

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.04.24. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Ülésezett Gyöngyös képviselő-testülete. Kitüntetésekről és személyi kérdésekről is döntöttek.

 

Tavaly Gyöngyösön csaknem ötszáz regisztrált esettel csökkent a bűncselekmények száma az előző évi adatokhoz képest – tájékoztatta Balogh Tibor rendőr alezredes a város képviselő-testületét a csütörtöki ülésen. A kapitányságvezető hozzátette: a városban döntően a vagyon elleni bűncselekmények jellemzőek. Ezt támasztja alá a lopások számának alakulása is, amely bár 2012-höz képest tavaly csökkent, ennek ellenére Gyöngyösön elkövetett bűncselekmények felét jelenti.

A rendőrkapitány tájékoztatása szerint Gyöngyösön kevesebb volt 2013-ban a közterületen elkövetett, regisztrált bűncselekmények száma, valamint a közlekedési balesetek száma is. Balogh Tibor kiemelte, hogy 2010 óta folyamatosan javuló tendenciát mutatnak a rendőrség munkáját értékelő mutatók.

Czinege László rendőr ezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a beszámoló kapcsán megköszönte az önkormányzat támogatását, valamint a polgárőrség és a közterület felügyelet segítségét.

A képviselők a testületi ülésen döntöttek arról, hogy 15,5 millió forintot biztosítanak a költségvetésből a régi laktanya területén lévő épületek elbontásához, ugyanis a telken kap majd helyet az új tűzoltólaktanya. Az önkormányzat továbbá tájékoztatja a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot arról, hogy az újonnan épülő tűzoltóságnak otthont adó ingatlant jelzálogjog terheli, ám a tehermentesítésről már elkezdte a tárgyalásokat a város.

A testület határozott arról is, hogy a készülő műfüves pályát a Gyöngyösi Sportfólió Kft. üzemelteti majd.

Az önkormányzat 25 millió forinttal segíti a ferences rendi kolostor homlokzat-felújítását, melyhez a rend pályázati támogatást is remél.

A képviselő-testület hozzájárult ahhoz is, hogy a polgármesteri hivatalban – adminisztratív és egyéb kisegítő tevékenység ellátására – májustól június végéig határozott időre legfeljebb 22 alkalmazottat teljes munkaidőben, munkaviszonyban, minimálbér alkalmazása mellett foglalkoztasson. Ennek költségeit a város költségvetéséből fedezik.

A képviselő-testület által alapított Pro Civitate kitüntetést dr. Bartus József nyugalmaztott szakgyógyszerésznek ítélte oda a grémium. A díjazott a városnapon, június elsején veheti majd át az elismerést.

A Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetést ebben az évben Tariné Surányi Ilona, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola pedagógusa, Jankovits Iván nyugalmazott középiskolai tanár és Fiser Antalné, a Platán Úti Tagóvoda vezetője veheti majd át a városi pedagógusnapon.

A képviselők döntése értelmében a Heves megyéért díjra a város Ombódi Andrást, a Vidróczki néptáncegyüttes vezetőjét, valamint Várkonyi Maréza képzőművészt terjeszti fel.

Ugyancsak döntött a képviselő-testület arról, hogy a Gyöngyösi Városi Televízió ügyvezető igazgatójának megbízatását három évvel - 2017 május végéig - meghosszabbítja.


Közösségi funkciók