3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

A gyöngyösi lett a legjobb ipari park

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.31. hétfő
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Gyöngyös Ipari Park Fejlesztő Kft. kapta meg a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által adományozott „Az év legjobb ipari parkja” díjat.

 

Mint korábban megírtuk, az elismerő címmel a társaság 2013-as évi munkáját jutalmazták. A díjat Nagy Rezső, a kft. ügyvezetője Szijjártó Pétertől, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárától vette át.

A HITA nyolc, kiemelkedően jelentős 2013-as beruházást díjazott az „Év befektetője” gálán. Az immáron harmadik alkalommal megítélt díj célja elismerni azokat a befektetőket, amelyek hazai beruházásukkal a legnagyobb mértékben járulnak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez.

Szijjártó Péter beszédében hangsúlyozta: azok az országok és azok a vállalatok lettek mára sikeresek, amelyek a válság évei alatt bátor válaszokat adtak a nemzetközi gazdasági élet kihívásaira, nem túlélésre játszottak, hanem új stratégiákat választottak.

Dr. Berényi János, a HITA elnöke köszöntőjében elmondta, hogy ezek a befektetések amellett, hogy közvetlenül hozzájárulnak a magyar gazdaság fejlődéséhez, elősegítik azt is, hogy a nemzetközi szinten vonzó és üzleti szempontból ideális befektetési helyszínként tekintsenek Magyarországra.

A Gyöngyös Ipari Park Fejlesztő Kft. tavaly azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az ipari park területén közel 50 hektár területen olyan infrastruktúrát alakítson ki, amely vonzó a befektetők számára, ezáltal is elősegítve a zöldmezős beruházások megvalósítását a térségben. A társaság az infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztésére 850 millió forintot fordított, melyhez az Európai Uniótól 346 millió forint támogatást nyert el, ami a jövőben tíz új cég letelepedését teszi lehetővé a területen.

Takács István, az ipari parkot üzemeltető Hatana Kft. ügyvezetője elmondta: Magyarország fejlődő ország, melynek több jó ipari parkja is van, sokat közülük jól ismernek.

- A siker nem egyedül a miénk, hanem Gyöngyösé, a helyi vállalkozóké, a polgármesteri hivatalé, ahonnan nagyon sok segítséget kaptunk. Mindemellett mellénk állt a szerencse is – tette hozzá az ipari park többségi tulajdonosának ügyvezetője. – Amikor átvettük az ipari parkot, sikerült egy számunkra és az önkormányzat számára is kedvező megállapodást kötnünk. Majd tavaly, az év második részében az önkormányzat növelte tulajdonrészét, így már csak két tulajdonosa maradt a gyöngyösi ipari parknak. Amikor egy jó ötlethez társul a támogatás, akkor megszületik a siker. Ez a mi esetünkben megtörtént.

Az ügyvezetőtől megtudtuk: jelenleg négy potenciális befektetővel folytatnak tárgyalásokat, köztük egy németországi autóiparban érdekelt beruházóval.

- Egyáltalán nem mindegy, hogy kik a partnereink, milyen befektetőkkel dolgozunk. Bízom abban, hogy az érdeklődők megnyerésében segít majd „Az év legjobb ipari parkja díj” elnyerése, valamint a Procter and Gamble pelenkagyárának átadása – vélekedett Takács István.


Közösségi funkciók