3 °C

 
 
7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

4/2021. (II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

3/2021.(I.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 29-én rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

2/2021.(I.22.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 22-én rendeletet alkotott AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KÖRZETEIRŐL szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Tájékoztató az állatvédelmi hatósági jogkörök gyakorlásáról

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján az állatvédelmi törvényben foglaltak tekintetében a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, Megyei Kormányhivatal, a Járási Hivatal, valamint a települési jegyző a kijelölt állatvédelmi hatóság.

Bővebben


Marad a Volán, drágul az ebéd

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.27. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2014-03-27 17:44
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Eredménytelenül zárult a helyijárati közlekedésre kiírt pályázat, az önkormányzat szerződést hosszabbít a jelenlegi szolgáltatóval. Térítési díjakról is döntöttek a képviselők.

   

  A gyöngyösi képviselő-testület csütörtöki ülésén módosította a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló helyi rendeletet, eszerint az intézményi térítési díjak 2,4 százalékkal emelkednek április elsejétől.

  A díjakat bemutató táblázat elérhető itt>>

  A képviselők döntöttek arról is, hogy az állami finanszírozást figyelembe véve a családok átmeneti otthonában az intézményi térítési díj egy ellátottra jutó napi összegét 793 forintban, a gyermekek átmeneti otthonában pedig 9218 forintos intézményi térítési díjban állapítják meg. A garanciális szabály értelmében azonban az intézményekben a térítési díj összege - igénybe vevőnként - nem haladhatja meg a család egy főre jutó havi jövedelmének 50 százalékát.

  Április elsejétől– az óvodák és a gimnáziumi általános iskola kivételével – változnak a gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmények étkeztetési térítési díjai is.

  A bölcsődékben, az általános iskolákban és a mátrafüredi Hanák Kolos Kollégiumban 2,4 százalékkal, míg a József Attila Kollégiumban 5 százalékkal kell majd többet fizetni.

  A képviselő-testület érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánítja az autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállításra kiírt pályázati eljárást, és a már korábban elfogadott feltételekkel egy új eljárás lefolytatása mellett dönt. Az újabb eredmény megszületéséig az önkormányzat meghosszabbítja a szerződést a jelenleg is szolgáltató Mátra Volán Zrt.-vel.

  A kékesi sípályák korszerű működése érdekében egy újabb csákányos felvonó létesítésére adott lehetőséget az üzemeltetőnek márciusi ülésén a testület.

  Gyöngyös képviselő-testülete határozott arról is, hogy a TAO támogatásból bérleti díjat fizető sportegyesületeknek 14 millió forintos támogatást hagy jóvá a költségvetésből. Eszerint a Gyöngyösi Kézilabda Klub több mint 9 millió forintot, a Gyöngyösi Alligátorok Vízilabda Club csaknem 2,5millió forintot, az Energia SC Gyöngyös mintegy 1,3 millió forintot, a Gyöngyösi Atlétikai Klub pedig egymillió forintot kap.

  A testületi ülésen elhangzott, hogy az óvodáskorú gyermekeket a 2014/2015 nevelési évre április 28-án, valamint április 29-én 8 és 18 óra között írathatják be szüleik.

  Szintén az ülésen tájékoztatták a képviselőket arról, hogy dr. Fejes András, Magyarország első paralimpiai érmese, Gyöngyös Város Baráti Körének tagja Gyöngyösnek adományozza értékes sportrelikviáit.


  Közösségi funkciók