3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Szócska: újraindítás és megmentett életek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.26. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Jól halad a kórházi építkezés. Szócska Miklós szerint újraindították az egészségügyet, s ennek már megmentett életekben mérhető eredménye van.

   
   

  Ünnepélyes keretek között helyezték el annak az új 52 ágyas épületszárnynak az alapkövét, amelyben a gyöngyösi Bugát Pál Kórház korszerű szakrendelője is helyet kap majd.

   

  A négyszintes épület kialakításához februárban látott hozzá a kivitelező cég, amely a tervek szerint júliusban teszi tető alá azt az épületszárnyat, ahol helyet kap a központi betegirányítás, az összes járóbeteg szakrendelés, a szülészet-nőgyógyászati osztály és az invazív-mátrix egynapos sebészeti és rövidápolási profilja.

  Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár elmondta: a kormány egészségmegőrző intézkedéseivel, egyebek között a nemdohányzók érdekében hozott szabályozással, valamint a népegészségügyi termékadóval sikerült a gazdasági érdekek fölé helyezkedni. A kormány egészségüggyel kapcsolatos intézkedései egyértelmű eredményt hoztak: ma már a megmentett életeket lehet számolni.

  Beszélt arról is: ha a még folyamatban lévő intézményi fejlesztések is befejeződnek, akkor elmondható lesz, hogy megújult a fekvőbeteg ellátás egyharmada.

  Az alapkőletétel kapcsán Horváth László kormánymegbízott azt hangsúlyozta: az épület alatt elhelyezett időkapszula azt üzeni a jelen és a jövő számára, hogy minden nehézség és akadály ellenére sikerült összefogni annak érdekében, hogy a kórház épületszárnya elkészülhessen.

  Weisz Péter, az egészségügyi intézmény főigazgatója köszönetet mondott azoknak, akik segítettek abban, hogy a 2010-ben megfogalmazott tervek valósággá váljanak. A főigazgató bejelentette azt is, hogy hamarosan együttműködési megállapodást írnak alá a hatvani és az egri kórház vezetőjével, hogy egymást segítve, a megye és a térség érdekeit szolgálva dolgozhassanak a jövőben.

  Az új épületszárny építőire és majdani használóira kért áldást a ceremónia részeként Juhász Ferenc plébános-kanonok és Kenyeressy Károly lelkész.


  Közösségi funkciók