3 °C

 
 
Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Permeteznek

A gesztenye- és platánfák permetezését végzik Gyöngyösön augusztus 16-a és 18-a között.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. augusztus 22-én, csütörtökön, eső esetén augusztus 23-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Két új játszóvár épült a városban

Gyöngyös önkormányzata a város idei költségvetéséből jelentős összeget fordít a játszóterek felújítására. Legutóbb két játszóvárat is birtokba vehettek a gyerekek.

Megújult a városi könyvtár

Több mint 4 millió forintból újult meg a Vachott Sándor Városi Könyvtár polcrendszere, valamint a kölcsönzői és olvasói terek padlóburkolata.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Szócska: újraindítás és megmentett életek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.26. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Jól halad a kórházi építkezés. Szócska Miklós szerint újraindították az egészségügyet, s ennek már megmentett életekben mérhető eredménye van.

   
   

  Ünnepélyes keretek között helyezték el annak az új 52 ágyas épületszárnynak az alapkövét, amelyben a gyöngyösi Bugát Pál Kórház korszerű szakrendelője is helyet kap majd.

   

  A négyszintes épület kialakításához februárban látott hozzá a kivitelező cég, amely a tervek szerint júliusban teszi tető alá azt az épületszárnyat, ahol helyet kap a központi betegirányítás, az összes járóbeteg szakrendelés, a szülészet-nőgyógyászati osztály és az invazív-mátrix egynapos sebészeti és rövidápolási profilja.

  Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár elmondta: a kormány egészségmegőrző intézkedéseivel, egyebek között a nemdohányzók érdekében hozott szabályozással, valamint a népegészségügyi termékadóval sikerült a gazdasági érdekek fölé helyezkedni. A kormány egészségüggyel kapcsolatos intézkedései egyértelmű eredményt hoztak: ma már a megmentett életeket lehet számolni.

  Beszélt arról is: ha a még folyamatban lévő intézményi fejlesztések is befejeződnek, akkor elmondható lesz, hogy megújult a fekvőbeteg ellátás egyharmada.

  Az alapkőletétel kapcsán Horváth László kormánymegbízott azt hangsúlyozta: az épület alatt elhelyezett időkapszula azt üzeni a jelen és a jövő számára, hogy minden nehézség és akadály ellenére sikerült összefogni annak érdekében, hogy a kórház épületszárnya elkészülhessen.

  Weisz Péter, az egészségügyi intézmény főigazgatója köszönetet mondott azoknak, akik segítettek abban, hogy a 2010-ben megfogalmazott tervek valósággá váljanak. A főigazgató bejelentette azt is, hogy hamarosan együttműködési megállapodást írnak alá a hatvani és az egri kórház vezetőjével, hogy egymást segítve, a megye és a térség érdekeit szolgálva dolgozhassanak a jövőben.

  Az új épületszárny építőire és majdani használóira kért áldást a ceremónia részeként Juhász Ferenc plébános-kanonok és Kenyeressy Károly lelkész.


  Közösségi funkciók