3 °C

 
 
Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. június 19-én, szerdán, eső esetén június 21-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Fantasztikus magyar teljesítmény a királyetapon!

Az összetettben élen álló lett Krists Neilands nyerte a Tour de Hongrie királyetapját, a kékestetői célba másodikként Dina Márton, a harmadik helyen pedig Valter Attila ért be, az utolsó szakasz előtt ez lett az összetett élcsoportjának sorrendje is.

Tour de Hongrie - segítséggel a csúcsra

A magyar kerékpáros körverseny történetében kilencedik alkalommal rendeznek hegyibefutót hazánk legmagasabb csúcsán, Kékestetőn. A június 15-én, szombaton délután megrendezendő programot több gyöngyösi szervezet és vállalkozás is támogatja.

Üzemi próbák - sötétebb lesz a füst

Visontán a Mátrai Erőműben befejezéséhez közeledik – az éves karbantartási program részeként - az V. számú 232 MW-os blokk kisjavítása, a napokban megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok, a hideg és meleg próbák.

A könyv gyöngyösi ünnepe

Idén először Gyöngyös is nagy szabású szabadtéri rendezvénysorozattal készült az Ünnepi Könyvhétre. Az olvasást népszerűsítő programok az önkormányzat főszervezésében, a Mátra Művelődési Központ, a Líra Könyvesbolt és a Vachott Sándor Városi Könyvtár támogató közreműködésével valósul meg.

Bővebben
22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

19/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Szócska: újraindítás és megmentett életek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.26. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Jól halad a kórházi építkezés. Szócska Miklós szerint újraindították az egészségügyet, s ennek már megmentett életekben mérhető eredménye van.

   
   

  Ünnepélyes keretek között helyezték el annak az új 52 ágyas épületszárnynak az alapkövét, amelyben a gyöngyösi Bugát Pál Kórház korszerű szakrendelője is helyet kap majd.

   

  A négyszintes épület kialakításához februárban látott hozzá a kivitelező cég, amely a tervek szerint júliusban teszi tető alá azt az épületszárnyat, ahol helyet kap a központi betegirányítás, az összes járóbeteg szakrendelés, a szülészet-nőgyógyászati osztály és az invazív-mátrix egynapos sebészeti és rövidápolási profilja.

  Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár elmondta: a kormány egészségmegőrző intézkedéseivel, egyebek között a nemdohányzók érdekében hozott szabályozással, valamint a népegészségügyi termékadóval sikerült a gazdasági érdekek fölé helyezkedni. A kormány egészségüggyel kapcsolatos intézkedései egyértelmű eredményt hoztak: ma már a megmentett életeket lehet számolni.

  Beszélt arról is: ha a még folyamatban lévő intézményi fejlesztések is befejeződnek, akkor elmondható lesz, hogy megújult a fekvőbeteg ellátás egyharmada.

  Az alapkőletétel kapcsán Horváth László kormánymegbízott azt hangsúlyozta: az épület alatt elhelyezett időkapszula azt üzeni a jelen és a jövő számára, hogy minden nehézség és akadály ellenére sikerült összefogni annak érdekében, hogy a kórház épületszárnya elkészülhessen.

  Weisz Péter, az egészségügyi intézmény főigazgatója köszönetet mondott azoknak, akik segítettek abban, hogy a 2010-ben megfogalmazott tervek valósággá váljanak. A főigazgató bejelentette azt is, hogy hamarosan együttműködési megállapodást írnak alá a hatvani és az egri kórház vezetőjével, hogy egymást segítve, a megye és a térség érdekeit szolgálva dolgozhassanak a jövőben.

  Az új épületszárny építőire és majdani használóira kért áldást a ceremónia részeként Juhász Ferenc plébános-kanonok és Kenyeressy Károly lelkész.


  Közösségi funkciók