3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Tűz és szél is adott munkát a tűzoltóknak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.17. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kilencvenhatszor riasztották megyénk tűzoltóit káreseményekhez a hétvégén.

   

  Pénteken huszonötször, szombaton negyvenszer, vasárnap pedig harmincegyszer vonultak eseményhez az egységek. Hatvanhárom tűzeset, huszonegy műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak, négyszer a megyét elhagyva kellett más tűzoltó egységnek segítséget nyújtani, nyolcszor pedig téves jelzés futott be a megyei műveletirányítási ügyeletre.

  Ez a magas vonulási szám az ugrásszerűen megnövekedett szabadtéri tűzeseteknek, valamint a hétvégi viharos erejű szélnek tudható be. Ötvenhárom esetben szárazfüves területen, bozótosban és nádasban csaptak fel a lángok. Az elmúlt három napban nem csak kis, hanem nagy kiterjedésű szabadtéri tűzesetekhez is riasztották tűzoltóinkat. A viharos széllel kapcsolatosan tizenhétszer kellett beavatkozni. Ezekben az esetekben szinte kivétel nélkül kidőlt fákhoz kellett kivonulni, sokszor az úttestre dőlt fa adott munkát. A forgalmi akadályt képező fákat motoros láncfűrésszel távolították el a tűzoltók. Voltak olyan esetek, amikor a kidőlt fa villany- és telefonvezetékre dőlt, így más szakemberekkel együttműködve kellett az elhárítási munkálatokat végezni.


  Közösségi funkciók