3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


A miniszterelnök avatta fel a P&G gyöngyösi gyárát

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.11. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-03-11 14:52
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A P&G gyöngyösi gyárának avatásán Orbán Viktor arról beszélt: vannak olyan nemzetközi vállalatok, amelyek kívánatosak Magyarország számára.

   
   

  A P&G gyöngyösi gyárának avatásán Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: nagy nemzetközi cégek magyarországi befektetései nélkül nem boldogul a gazdaság, nem lesznek munkahelyek, sem gazdasági növekedés. Úgy vélte, ezért "a hazájának, a városának árt", aki válogatás nélkül nemkívánatosnak tart minden nemzetközi befektetőt. Úgy vélte, tudni kell különbséget tenni a nem kívánatos és a kívánatos beruházók között, s a P&G természetesen ez utóbbiak sorába tartozik.

   

  Méltatta a cég több mint két évtizedes magyarországi tevékenységét, azt a növekedést, amellyel tizenötszörösére növelte az alkalmazotti létszámot, illetve azt a segítséget, amit a vörösiszap-katasztrófa valamint a dunai árvíz idején "az elsők között nyújtott" a Procter and Gamble.

  A miniszterelnök beszédében kitért arra is: a következő időszakban a rendelkezésre álló források hatvan százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítják, s ennek eredményeként "a magyar gazdaság szilárdan áll majd a lábán."

   
  Nem lehet válogatás nélkül elutasítani a nemzetközi nagyvállalatokat - mondta Orbán Viktor a P&G gyöngyösi gyárában
  Fotó: Suha Péter

  Beszédében - a kampányra tekintettel - kitért arra is: felnőtt egy generáció, amelynek tagjai sosem látták a szüleiket munkába indulni, s úgy vélte, ez tarthatatlan. Arra buzdított mindenkit, hogy a munka alapú társadalomra voksoljön, ne ismétlődhessen meg, hogy százezrek segélyből éljenek munka helyett. Ha így döntünk, akkor Magyarország szép jövő előtt áll - fogalmazott Orbán Viktor.

   

  Marek Kapuscinski, az Procter & Gamble közép-európai vezérigazgatója Magyarország, s benne immár Gyöngyös fontos szerepet tölt be a cég életében. Mint fogalmazott, a társaság fő vezérlő elve a fogyasztói igények maximális kielégítése, az innováció, a márkaépítés és a mérethatékonyság.

  A P&G gyöngyösi gyára mintegy 85 millió dolláros beruházással valósult meg, a magyar mellett Kelet-európai és Közel-keleti piacokra is szállítják az itt készülő Pampers pelenkákat.

  Mint elhangzott, a tavaly az év legjelentősebb zöldmezős beruházásának ítélt gyárépítés a már említett innováció és a fenntartható fejlődés jegyében zajlott. Ennek részeként a legkorszerűbb technológiai sort állították üzembe, s az üzemben termelődő összes hulladékot újrahasznosítják.

  Horváth László Heves megyei kormánymegbízott köszöntőjében azt monda: a P&G termékei világszerte megkönnyítik az édesanyák, a kisgyermekek mindennapjait. Az édesanyák megérdemlik a támogatást, a családok a biztonságot, Gyöngyös pedig az új munkahelyeket. A P&G olimpiai támogatására is utalva úgy fogalmazott: minden új munkahely aranyat ér.


  Közösségi funkciók