3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Költségvetés, adócsökkentés, laktanya - üléseztek a képviselők

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.02.27. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2014-02-27 17:06
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös képviselő-testülete elfogadta a város idei költségvetését.

   

  Az önkormányzat bevétele és kiadása 2014-ben 6,8 milliárd forint lesz. A tavalyihoz képest ebben az évben 700 millió forinttal több, vagyis csaknem 1,5 milliárd forint jut majd fejlesztésre.

  A magánszemélyek adóterheinek további enyhítése érdekében Gyöngyösön nem csak a kommunális adó, hanem a gépjárműtárolók után fizetendő adó is a 10 százalékkal csökken. Az előzetes számítások alapján az adómérséklés mintegy négymillió forintos bevétel kiesést jelent az önkormányzatnak. A városháza Pénzügyi és Költségvetési Igazgatósága a nyáron megvizsgálja, hogy a törvény milyen lehetőségeket ad az építményadó csökkentésére.

  Miután a grémium döntött a szavazatszámláló bizottságok tagjairól, határozott arról is, hogy az önkormányzat vállalja az új tűzoltólaktanya kialakításához szükséges közműfejlesztést. A beruházás a városnak 12 millió forintjába kerül majd. Az egykori Táncsics-laktanya területén épülő új tűzoltólaktanya kialakításával kapcsolatban azonban további egyeztetéseket szorgalmaztak. A képviselők ismét tárgyalnának a katasztrófavédelemmel a beépítendő telek nagyságáról és a területen lévő, fölöslegessé vált épületek bontásáról, illetve ennek költségéről. Ez utóbbi várhatóan meghaladja majd a 30 millió forintot.

  A testület, élve törvény adta lehetőségével települési értéktárat hoz létre. A képviselő-testület Gyöngyös értékeinek azonosításával, a települési értéktár létrehozatalával és annak gondozásával, valamint adatainak a megyei értéktárba történő megküldésével a Gyöngyösi Városszépítő és -védő Egyesületet bízta meg. A szervezetet pedig arra kötelezték, hogy a képviselő-testület előtt félévente adjon számot az értéktárral kapcsolatos munkájáról.


  Közösségi funkciók