3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Több pénz jut fejlesztésekre

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.02.20. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Idén 700 millió forinttal több pénzt, vagyis csaknem másfél milliárd forintot fordíthat fejlesztésre Gyöngyös önkormányzata.

   

  A 2014-ben fejlesztésekre fordítható összeg éppen duplája annak, amit tavaly hasonló célra használhatott fel a város – mondta Benyovszky Péter, a helyi képviselő-testület Polgári Unió Frakciójának tagja azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, hogy Faragó László polgármester már aláírta az adósságkonszolidáció II. üteméről szóló szerződést.

  - Történelmi jelentőségű ez az adósságrendezés, amely jelentős segítséget nyújt az önkormányzatoknak – tette hozzá dr. Ördög István frakciótag. A képviselő kiemelte: az állam tavaly, az adósságkonszolidáció első ütemében 1,6 milliárd forintos tőkeállományt vállalt át a gyöngyösi önkormányzattól. Az ennek révén megmaradó pénzt a város a tervek szerint fejlesztésekhez szükséges forrásként használja majd fel.

  A második ütemben 1,5 milliárd forintos tőkeállomány és a hozzá tartozó 260 millió forintos kamat megfizetése alól mentesülhetne a város.

  - Fontos kiemelni, hogy Gyöngyös már nem hitelekből finanszírozta költségeit, és idén először 650 millió forintos költségvetési többlettel kezdte az évet. Igaz, az adósságkonszolidáció, az önhiki-s és egyéb kormányzati támogatások valamint többlet-adó befizetés segítségére volt az önkormányzatnak – mondta Benyovszky Péter, aki kiemelte: arra törekedtek, hogy a választások ellenére ne egy kampány-költségvetése, hanem továbbra is egy Gyöngyöst szolgáló büdzséje legyen a városnak. Ennek fontos eleme az út- és járdaépítés, valamint –felújítás, illetve a civil szféra kiemelt támogatása.

  A képviselő hozzátette: a város helyezte stabil és egyedülálló Heves megyében, talán még az országban is, ezt tartósan meg kell őrizni. Ezt erősíti és szolgálja Gyöngyös 2014-es költségvetése is, hiszen Gyöngyös beruházásra, fejlesztésre fordítja 2014-es költségvetésének 21,8 százalékát, vagyis 1 milliárd 455 millió forintot.

  A sajtótájékoztatón elhangzott: Gyöngyös önkormányzata ebben az évben 218 millió forintot költ a szociális szektorra, a kultúrára és közművelődésre 264 millió forintot, 264 millió forintot a diáksportra, szabadidősportra és a sportegyesületek támogatására, az intézmények felújításra pedig 20 millió forint jut.

  Dr. Ördög István hangsúlyozta: a kormány által képviselt és megvalósított rezsicsökkentéshez helyben első lépésként a magánszemélyek kommunális adójának 10 százalékos csökkentésével csatlakoztak.


  Közösségi funkciók