3 °C

 
 
9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

8/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

6/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2021.(II.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 4-én rendeletet alkotott A RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK OKOZTA KÁROK ENYHÍTÉSÉRE SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁSRÓL.

7/2021.(II.19.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 19-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Öt éve hangzott el az első közös ima

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.02.11. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-02-11 13:38
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Öt éve szolgálnak egyházi beteglátogatók a gyöngyösi kórházban

   

  Öt évvel ezelőtt közös imával kezdődött a beteglátogató szolgálat önkénteseinek munkája a Bugát Pál Kórházban A jeles évfordulót ünneplők a Betegek Világnapján, február 11-én, a kórház Dísztermében emlékeznek vissza az első közös napra, és az azóta eltel öt évre - közölte a kórház sajtóreferense.

   
  Bátorítás, vigasz, támogatás - az első alkalom 2009-ből
  Fotó: Suha Péter

  Az évforduló kapcsán a 2009-ben, az első közös imán készült fotókkal kívánunk további sikeres együttműködést a kórháznak és a segítőknek.

   

  A kórház szeretetszolgálat kezdeményezője Juhász Ferenc kanonok volt.

  – „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.” Az efféle szolgálat kezdetektől fogva hozzátartozik a kereszténységhez, szerettünk volna ott jelen lenni, ahol a szeretet segíthet - mondja Juhász Ferenc atya.

   
  A kezdet - az első közös ima
  Fotó: Suha Péter

  Az önkéntes segítők hetente egy vagy több alkalommal látnak el szolgálatot a kórházban. Az önkéntes lelki gondozók tevékenysége az ápolónők munkáját egészíti ki, és teszi teljessé a betegek kórházi tartózkodását. Az elmúlt öt évben volt erejük és idejük támaszt nyújtani a hozzátartozóknak is a nehéz percekben. Jelenlétüket az eddigi tapasztalatok szerint a betegek nagyon kedvezően fogadták. A kórház elkötelezett egy ökomenikus kápolna megépítése mellett, melyre a reményeink szerint ebben az évben szeretnénk sort keríteni - mondja Weisz Péter, a kórház főigazgatója.

   

  Az egyházi beteglátogatók csapatában sokféle foglalkozású ember dolgozik. Az elmúlt öt évben a betegek vallásgyakorlásában a Szent Bertalan Plébánia lelkészei, valamint a környező települések lelkipásztorai is nagy-nagy lelkesedéssel és szeretettel működtek közre. A kórház 2009-ben Wiltner Sándor-Díj odaítélésével köszönte meg az egyházi beteglátogatók munkáját - emlékeztetett a kórház sajtóreferense.


  Közösségi funkciók