3 °C

 
 
Levendulakert a lakóotthon udvarán

Háromszáz tő levendulát ültettek el önkéntesek segítségével a gyöngyösi Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány által alapított, fogyatékkal élők lakóotthonának udvarán.

Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban

Gyöngyös Város Képviselő-testülete - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - a 66/2019. (II.28.) önkormányzati határozatában a Polgármesteri Hivatalban 2019. július 15. napjától 2019. július 26. napjáig nyári igazgatási szünetet rendelt el.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. július 11-én, csütörtökön, eső esetén július 12-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Látványterven mutatják be, hogy néz majd ki a szabadtéri színpad

Jövő héten kezdődik a Főtéri Nyári Esték programsorozata Gyöngyösön. A szabadtéri színpad építése jó ütemben halad, és látványterven már a végleges állapotot is láthatjuk.

Szeptemberre elkészülhet a Fecske Úti Óvoda konyhafelújítása

A Fecske Úti Tagóvoda konyhafelújításával kapcsolatos döntést is hozott a gyöngyösi képviselő-testület júliusi, rendkívüli ülésén. A grémium útfelújításokról is határozott.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Öt éve hangzott el az első közös ima

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.02.11. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-02-11 13:38
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Öt éve szolgálnak egyházi beteglátogatók a gyöngyösi kórházban

   

  Öt évvel ezelőtt közös imával kezdődött a beteglátogató szolgálat önkénteseinek munkája a Bugát Pál Kórházban A jeles évfordulót ünneplők a Betegek Világnapján, február 11-én, a kórház Dísztermében emlékeznek vissza az első közös napra, és az azóta eltel öt évre - közölte a kórház sajtóreferense.

   
  Bátorítás, vigasz, támogatás - az első alkalom 2009-ből
  Fotó: Suha Péter

  Az évforduló kapcsán a 2009-ben, az első közös imán készült fotókkal kívánunk további sikeres együttműködést a kórháznak és a segítőknek.

   

  A kórház szeretetszolgálat kezdeményezője Juhász Ferenc kanonok volt.

  – „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.” Az efféle szolgálat kezdetektől fogva hozzátartozik a kereszténységhez, szerettünk volna ott jelen lenni, ahol a szeretet segíthet - mondja Juhász Ferenc atya.

   
  A kezdet - az első közös ima
  Fotó: Suha Péter

  Az önkéntes segítők hetente egy vagy több alkalommal látnak el szolgálatot a kórházban. Az önkéntes lelki gondozók tevékenysége az ápolónők munkáját egészíti ki, és teszi teljessé a betegek kórházi tartózkodását. Az elmúlt öt évben volt erejük és idejük támaszt nyújtani a hozzátartozóknak is a nehéz percekben. Jelenlétüket az eddigi tapasztalatok szerint a betegek nagyon kedvezően fogadták. A kórház elkötelezett egy ökomenikus kápolna megépítése mellett, melyre a reményeink szerint ebben az évben szeretnénk sort keríteni - mondja Weisz Péter, a kórház főigazgatója.

   

  Az egyházi beteglátogatók csapatában sokféle foglalkozású ember dolgozik. Az elmúlt öt évben a betegek vallásgyakorlásában a Szent Bertalan Plébánia lelkészei, valamint a környező települések lelkipásztorai is nagy-nagy lelkesedéssel és szeretettel működtek közre. A kórház 2009-ben Wiltner Sándor-Díj odaítélésével köszönte meg az egyházi beteglátogatók munkáját - emlékeztetett a kórház sajtóreferense.


  Közösségi funkciók