3 °C

 
 
Átvették megbízóleveleiket a képviselők és a polgármester

A városháza dísztermében hétfőn átvették megbízóleveleiket a választás nyertesei.

Új gépjárművel a fogyatékosok esélyegyenlőségéért

Új járművet szerzett be Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek szállítását végző támogató szolgálat számára.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. október 17-én, csütörtökön, eső esetén október 18-án, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Érseki áldás az új toronysisakokra

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Dr. Ternyák Csaba egri érsek a Szent Bertalan-templom új toronysisakjait hétfő délután.

A szavaztok mintegy 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe.

Bővebben
31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

28/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Öt éve hangzott el az első közös ima

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.02.11. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-02-11 13:38
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Öt éve szolgálnak egyházi beteglátogatók a gyöngyösi kórházban

   

  Öt évvel ezelőtt közös imával kezdődött a beteglátogató szolgálat önkénteseinek munkája a Bugát Pál Kórházban A jeles évfordulót ünneplők a Betegek Világnapján, február 11-én, a kórház Dísztermében emlékeznek vissza az első közös napra, és az azóta eltel öt évre - közölte a kórház sajtóreferense.

   
  Bátorítás, vigasz, támogatás - az első alkalom 2009-ből
  Fotó: Suha Péter

  Az évforduló kapcsán a 2009-ben, az első közös imán készült fotókkal kívánunk további sikeres együttműködést a kórháznak és a segítőknek.

   

  A kórház szeretetszolgálat kezdeményezője Juhász Ferenc kanonok volt.

  – „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.” Az efféle szolgálat kezdetektől fogva hozzátartozik a kereszténységhez, szerettünk volna ott jelen lenni, ahol a szeretet segíthet - mondja Juhász Ferenc atya.

   
  A kezdet - az első közös ima
  Fotó: Suha Péter

  Az önkéntes segítők hetente egy vagy több alkalommal látnak el szolgálatot a kórházban. Az önkéntes lelki gondozók tevékenysége az ápolónők munkáját egészíti ki, és teszi teljessé a betegek kórházi tartózkodását. Az elmúlt öt évben volt erejük és idejük támaszt nyújtani a hozzátartozóknak is a nehéz percekben. Jelenlétüket az eddigi tapasztalatok szerint a betegek nagyon kedvezően fogadták. A kórház elkötelezett egy ökomenikus kápolna megépítése mellett, melyre a reményeink szerint ebben az évben szeretnénk sort keríteni - mondja Weisz Péter, a kórház főigazgatója.

   

  Az egyházi beteglátogatók csapatában sokféle foglalkozású ember dolgozik. Az elmúlt öt évben a betegek vallásgyakorlásában a Szent Bertalan Plébánia lelkészei, valamint a környező települések lelkipásztorai is nagy-nagy lelkesedéssel és szeretettel működtek közre. A kórház 2009-ben Wiltner Sándor-Díj odaítélésével köszönte meg az egyházi beteglátogatók munkáját - emlékeztetett a kórház sajtóreferense.


  Közösségi funkciók