3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Az erőmű is segítené az új laktanya megépítését

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.01.23. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Száz évre tervezik az új gyöngyösi tűzoltólaktanyát.

   

  Energetikai szempontból az ország legkorszerűbb tűzoltólaktanyája épülhetne meg Gyöngyösön. A tervek már elkészültek, Csontos Ambrus, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója úgy vélekedett: a következő sarkalatos pont a pénzügyi kérdések tisztázása lesz.

  Az egykori Táncsics-laktanya területén a tervek szerint mintegy 700 millió forintból épülne meg az a 82 dolgozó és 12 gépjármű befogadására alkalmas épület, melyet száz éves élettartammal terveztek meg. A beruházás költségeit a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vállalta, a fedezetet uniós vagy saját forrásból teremtik elő. A kiadásokat csökkentheti, hogy a Mátrai Erőmű Zrt. már jelezte: partnerként az energiatakarékos épület kialakításához segítséget nyújt.

  Az új laktanya - ellentétben a jelenlegivel – minden jogszabályi feltételnek megfelel. Fontos szempont, hogy a szerkocsi a riasztástól számítva a legénységgel együtt 120 másodperc alatt elhagyja a laktanyát, valamint, hogy két olyan útvonal legyen a vonuláshoz, amelyek nem keresztezik egymást.

  A laktanyaépületet tervező építész elmondta: elképzeléseik alapján az újonnan kialakított épület energiafelhasználás szempontjából önfenntartó lenne, ez pedig évente hatmillió forintos megtakarítást jelenthetne a gyöngyösi tűzoltóságnak.

  A későbbiekben az OKF-nek és az önkormányzatnak a kivitelezés részleteiről, egyebek között a vagyonátadásról kell majd megegyeznie. Ha ez határidőre megtörténik, 2016-ban elkezdődhet az építkezés.


  Közösségi funkciók