3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenVizsgálják a recski bánya esetleges újranyitását

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.01.15. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Április végéig kell elkészülnie a tanulmánynak, utána kerül a kormány elé a kérdés.

   

  A Kormány vizsgálja a recski bányatelkek újrahasznosításnak lehetőségét - közölte Horváth László megyei kormánymegbízott.

  Mint tudatta, tavaly év végén a Kormány határozatot hozott a recski „rézérc”, valamint „nemes- és színesfémérc” védnevű bányatelkek újrahasznosíthatóságának vizsgálatáról. Ebben azzal a feladattal bízza meg a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjon megvalósíthatósági tanulmány készítéséről, valamint az ásványvagyon-értékelés aktualizálásáról. Ennek határideje 2014. április 30-a. Ezen alapján - várhatóan június 30-áig - készül majd el az a kormányelőterjesztés, amely a bányatelkek újrahasznosításának lehetőségeit és feltételeit tartalmazza.

  A kormányhatározatot előkészítő munkacsoportban Horváth László is részt vesz.

  A recski ércbányát 2000-ben elárasztásos technológiával ideiglenesen lezárták, az újraindítására tett több privatizációs kísérlet is kudarcba fulladt.


  Közösségi funkciók