3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenMásfél milliárdot vállalhat át az állam

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.01.13. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A képviselő-testület rögzítette, hogy élni kíván az adósságátvállalás második üteme kínálta lehetőséggel.

   

  Hétfőn soron kívüli ülésén egyetlen napirendről döntött Gyöngyös önkormányzata. A képviselők kimondták, hogy a város élni kíván az állami adósságátvállalás második ütemével.

  Mint Kovács Róbert pénzügyi igazgató elmondta, a második ütem a szennyvíztelep-rekonstrukcióra felvett hitelt, valamint a 2006-ban és a 2010-ben történt kötvénykibocsátást érinti. Ha megtörténik az átvállalás, akkor Gyöngyös mintegy 1,5 milliárd forintnyi tőketartozástól, és csaknem negyedmilliárdnyi kamattehertől szabadul meg.

  Az idei költségvetésben az átvállalás mintegy 210 millió forint könnyítést jelent - tette hozzá.

  A képviselők egybehangzóan elfogadták, hogy Gyöngyös él az adósságátvállalás lehetőségével.

  A soron kívüli ülés összehívását egyébként a határidők indokolták, mint a pénzügyi igazgató elmondta, kedden kapták meg az útmutatót a kincstártól, ahová a testület döntését január 15-ig el kell juttatni.

  Mint ismert, Gyöngyös az adósságátvállalás első ütemében mintegy 1,6 milliárd forintnyi hiteltől „szabadult meg.”


  Közösségi funkciók