3 °C

 
 
Állami földrészleteket értékesítenek

A Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földügyi Központ a felelős állami földvagyon-gazdálkodás fenntartásának érdekében a földbirtok-politika irányelvekkel összhangban, a kellő eljárási és jogszabályi garanciák megteremtése mellett, átlátható eljárások keretében hirdetmény közzétételével értékesíti a három hektárnál kisebb állami tulajdonú földrészleteket.

6/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2020. (II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

3/2020.(II.21.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. február 20-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

BővebbenSzázmilliók a Mátrára

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.01.02. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2014-01-02 12:59
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Érckutató bányatárókat és denevéreket mentenek a Mátrában.

   

  Bányászati emlékeket, egykori – mára felhagyott – érckutató bányatárókat és denevér-élőhelyeket ment a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. A beruházások révén lehetővé válik számos földtani emlék megőrzése és bemutatása, valamint több ezer denevér élőhelyének megmentése. A helyreállítás és megóvás összesen kilenc helyszínen történik. A beruházás-sorozat teljes költsége meghaladja a 300 millió forintot, amit teljes egészében finanszíroz a pályázati támogatás - közölte a BNPI.

  Mint írták: a projekt célja a Mátra-hegységben található 18-20. században kialakított, elsősorban földtani, másodlagosan élőhelyvédelmi és ipartörténeti értéket képviselő érckutató bányatárók állapotának megóvása, helyreállítása, a denevérélőhelyként is működő tárók fajvédelmi szempontból megfelelő lezárása, bejáratuk denevérvédelmi szempontú kiépítése.

  A beruházási program négy jól elkülöníthető településkörzet (Gyöngyösoroszi, Pásztó, Parádsasvár-Parádfürdő, és Salgótarján) kilenc helyszínén valósul meg.


  Közösségi funkciók