3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Kitüntetésekről és szolgáltatásokról is döntöttek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.12.12. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Idei utolsó ülését tartotta Gyöngyös képviselő-testülete.

   

  Gyöngyös képviselő-testülete úgy határozott, hogy a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtését 2014. január 1-jétől 2018. december végéig a TERRA-VITA Környezetgazdálkodási Kft. végzi el. A szolgáltatás nettó díja megkezdett 5 köbméterenként 5900 forint, valamint megkezdett 10 köbméterenként 11600 forint.

  A képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy pályázatot ír ki az autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítással kapcsolatban.

  A képviselők döntöttek arról is, hogy a központi zöldterületek karbantartásával kapcsolatban kiírandó közbeszerzési eljárás felhívását közzéteszik.

  A grémium a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület részére 2 millió 160 ezer forint támogatást biztosít, amelyet az egyesület kizárólag az idei támogatással összefüggő ÁFA kapcsolatok rendezésére használhat fel.

  A képviselő-testület módosította az önkormányzat által alapított kitüntetésekről szóló rendeletét, hogy azok posztumusz is adományozhatók legyenek. A döntés értelmében ha elhunyt személy kapja meg az elismerést, a díjjal járó pénzjutalmat a törvényes örökös vagy az a közösség kaphatja meg, ahol sport- vagy művészeti tevékenységét végezte a jutalmazott.

  A decemberi testületi ülésen a képviselő-testület kinyilvánította, hogy városi rendezvényekhez, illetve turisztikai fejlesztésekhez közérdekű kötelezettségvállalás formájában támogatást fogadhat el a polgármester. A cégek és vállalkozások erről a felajánlásról igazolást kapnak az önkormányzattól.

  Zárt ülésen született döntés arról, hogy a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért díjat Borsik Gábor Bence, a Gyöngyösi Fiatalok Sportért posztumusz Kiss Péter hegymászó, míg a Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért elismerést Németh Zsuzsa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona tanszakának hallgatója kapja meg.

  A magyar kultúra napján a Gyöngyös Város Kultúrájáért elismerést Bogara Károlyné Paksy Mária, a Gyöngyösi Műhely vezetője, valamint Püspöki győző, a Meseházikó Gyermekek Színháza vezetője veheti majd át.


  Közösségi funkciók